Élelmiszeripar

Országszerte több mint 1200 helyszínen csaknem kétszázezer gyermek kóstolt mézet pénteken a mézfogyasztást népszerűsítő Mézes reggeli programban, amelynek nyitó eseményét a Tolna megyei Tamásiban rendezték.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” konferenciasorozat keretében szakmai rendezvényt tartott 2019. november 5-én, amely az élelmiszeripari vállalatok tudás- és hatékonyság növelését volt hivatott elősegíteni…

  • Letettük a voksot az innovatív élelmiszeripari fejlesztések mellett, a következő uniós költségvetési ciklusban ezek lesznek fókuszban – hangsúlyozta az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán, Etyeken.

A kormány kiemelten támogatja a nagyszabású, bátor és jövőbemutató élelmiszeripari beruházásokat – mondta az agrárminiszter szerdán a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban, a Kurucz cégcsoport sertés vágó- és feldolgozó üzemének átadásán.

Átlagos, több mint 400 ezer tonna szőlő teremhet idén Magyarországon, így várhatóan 3 millió hektoliter körüli bor készül - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára hétfőn, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága szőlő-, bor-, pálinka albizottsága ülésén.

  • A Tokaji Borvidéken megvalósított közösségi borászati központ példaként szolgál más borvidékek számára is. Az újonnan kialakított mobil infrastruktúra-rendszer szűrési, címkézési és palackozási lehetőséget kínál.

  • Az Európai Unió tagállamai jóváhagyták a délkelet-ázsiai országok közül elsőként Szingapúrral megkötött kétoldalú kereskedelmi megállapodást, melynek értelmében Szingapúr el fogja törölni az uniós termékekre vonatkozó valamennyi még meglévő vámot a…

Bár a globális tejágazat helyzete stabil, idehaza vannak problémák. Például, hogy nincs elég hazai tejtermék az igények kielégítéséhez vagy az, hogy a tejelőszarvasmarha-állomány érdemben nem növekedik.

  • A Journal of Food Science and Technology folyóiratban közölt kutatás a négy legnépszerűbb növényi italt vizsgálta azért, hogy képesek-e teljes értékűen helyettesíteni a tejet. Az eredmény szerint nem!

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága 2019. október 16-17-én oltós alvasztású sajtok készítése, sajthibák feltárása témakörében rendezett ingyenes szakmai programot a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézetnél.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei