Élelmiszeripar

A Magyar Édességgyártók Szövetsége (MÉSZ) bizakodó a magyar édességpiac kilátásai tekintetében. A Nielsen legfrissebb adatai szerint a tavalyi húsvéti szezonban 900 tonna csokoládéfigurát vittek haza a magyarok, ami 20%-os emelkedés 2016-hoz képest.

Kockázatos lehet az uniós brazil baromfihús-import, mivel a dél-amerikai országban szalmonellás fertőzéseket titkoltak el. Az EU a tervezett szabadkereskedelmi megállapodás esetén teheti lehetővé a termékek behozatalát.

A Földművelésügyi Minisztérium az idén is meghirdeti a Nemzeti Borkiválóság Program keretében az országkóstolót.

A kormány évek óta elkötelezett a közétkeztetés minőségének és elérhetőségének javítása iránt - mondta az EMMI parlamenti államtitkár pénteken azon a sajtótájékoztatón, ahol meghirdették ,,2018 legjobb diétás közétkeztetője" és ,,2018 legkedvesebb konyhás nénije/bácsija" versenyt.

  • 2018. februárjában a fogyasztói árak átlagosan 1,9 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Ezen időszak alatt a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt.

  • A terméktanács szerint a tartós tejek után a sajt piacán is fordulatra van szükség. Míg a kiskereskedelmi láncok döntő többsége már a hazai termelésből származó tejet részesíti előnyben, sajtból még…

Az idei év meghatározó a vállalkozások számára abban, hogy a fejlesztési elképzeléseik megvalósításához kedvező feltételek mellet támogatáshoz jussanak.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok