Élelmiszeripar

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága 2019. május 10-11-én rendezte meg a Szent István Egyetemen a „Tanuljunk együtt!” programsorozat keretében a gyümölcs- és zöldségfeldolgozással foglalkozó, haladó szintű eseményét.

  • A mézhez a fogyasztók többféle jótékony tulajdonságot kapcsolnak: egészséges, biológiailag aktív anyagokat tartalmaz, és persze a hízás veszélye nélkül fogyasztható. Ezek egy része természetesen nem igaz, de vajon melyik része?…

  • Május 23-ig lehet nevezni a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) közös versenyére, a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020…

Látványfőzéssel egybekötött sajtótájékoztatóval indult el a Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett nyúlhús-fogyasztást ösztönző kampány. A harmadik évi promóció célja, hogy növekedjen a jelenleg mindössze 1-2%-os belföldi fogyasztás.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága szárazáru gyártás témában szervezett „Tanuljunk Együtt!” gyakorlatorientált napot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Élelmiszeripari Innovációs Központjában.

  • A családi gazdaságok erősítése, az élelmezésbiztonság és a táplálkozás kérdései, valamint a klímaváltozás problémaköre is napirendre került május 17-én, az  ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezete (FAO), valamint az Agrárminisztérium közös…

Az ePincekönyv projekt célja a magyarországi szőlő- és borágazat elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszerének kialakítása, valamint az elektronikus pincekönyv bevezetése – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a pénteki budapesti nyitórendezvényen.

  • Május 21-én és 22-én Kecskeméten rendezi a 40. Országos Borversenyt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT): 908 tétellel 262 hazai borászat nevezett az ország legnagyobb ágazati rendezvényén. A rekordmennyiségű nevezett tételt…

  • Országos bor-roadshow-t indított a magyar bor márkakoncepció és a borászati portál bemutatására a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az idén létrejött új bormárka képviseli a magyar borkultúra változatosságát, és egységbe szervezi…

Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének a módját - közölte az uniós bizottság szerdán.

  • A Tej Terméktanács "Van itthon tej" címmel rajzpályázatot hirdet általános iskolai tanulók részére, hogy - a Tejszív csapatát segítve - együtt alkossák meg az éves tejkampány kabalafiguráját.

  • A Nemzeti Agárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt!” programsorozat keretében 2019. április 24-25. között  az „Oltós alvasztású sajtok készítése és a félkemény sajtoknál előforduló gyártástechnológiai hibák elemzése” témában…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei