Gabona- és édességipar

  • A hazai lakosság fogyasztói szokásainak változása az egészséges és tudatos életmód irányába mutat, ugyanis a megkérdezettek azt állítják, hogy 2013-hoz képest több zöldséget, gyümölcsöt és hazai élelmiszert fogyasztanak – derül…

  • Az iparág túlélése érdekében augusztus–szeptemberben lisztáremelésre lesz szükség – mondta a Világgazdaságnak Lakatos Zoltán. A Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint középtávon a nyugat-európai szintet kell elérnie a péksütemények és a…

  • Magyarországon a szennyezett gyorsfagyasztott zöldségtermékek megbetegedést nem okoztak. Még az sem ismert, hogy összesen mennyi terméket kellett visszahívni a hazai üzletekből.

  • Fagyasztott zöldségek és zöldségkeverékek visszahívását rendelte el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a Listeria monocytogenes baktérium egy erőteljes változatának lehetséges jelenléte miatt. Az érintett vállalkozás a különböző márkájú termékek kivonását a…

  • Sütőipari együttműködési megállapodást fogadtak el a kelet- és közép-európai regionális sütőipari csúcstalálkozó résztvevői – számolt be a néhány héttel ezelőtti eseményről a Magyar Pékszövetség.

  • A cukorkapiac forgalma az édesipari termékek forgalmának mintegy 10 százalékát adja; utóbbi bővülését várja idén a szakmai szervezet. A szövetség szerint a népegészségügyi termékadó esetleges emelése az ágazati kkv-kat sújthatja.

  • Az Európai Bizottság Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főigazgatósága és az unió soros elnökségét betöltő osztrák kormány közös kezdeményezése az egészséges és fenntartható élelmiszer-rendszerek bevált gyakorlatait gyűjti és szorgalmazza azok elterjedését.

  • Nyári szezonális ellenőrzést rendelt el július 1-jétől az Agrárminisztérium élelmiszer-biztonságért felelős államtitkára. Az akció, a már megszokott, hagyományos célterületek és termékek mellett, számos új ellenőrzési szemponttal bővült.

  • A tengerentúlról importáló hazai vállalkozások adminisztrációja nem nő, de a költségeik igen. Így több amerikai mezőgazdasági és élelmiszertermék drágulhat itthon – írta a Világgazdaság.

  • Az Agrárminisztérium és az Agrárgazdasági Kutató Intézet bemutatta többéves fejlesztési folyamatuk eredményét, az Élelmiszeripari Információs Rendszer (ÉLIR) honlapját.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok