`

Igazi különlegességeket adott a fogyasztóknak a Magyar Pékszövetség 2018-as termékversenye. Az idén az innovatív, a teljes kiőrlésű és búzakenyér kategóriákban meghirdetett verseny nyertesei a Mézalmás Rozskenyér, a Hajsza és a Várhegyi Deres nevet kapták.


Az innovatív kategóriában bizonyult a legjobbnak a Szega Camembert Kft. Mézalmás rozskenyere. A cég Pékmestere, Lusztig Ákos 70% rozslisztből, 24 órás kovásszal készítette a finomságot, méz és almachips hozzáadásával. A kovászos rozskenyér enyhén savanykás íze tökéletes harmóniát alkot a méz és almachips enyhe édességével. Az összhatás se nem igazán édes, se nem savanyú, nagyon különleges kenyér, amit az alkotó kifejezetten sültekhez, mártásokhoz, szendvicsnek, és különböző kencék alá ajánl, de jellege miatt lekvárral és mézzel is kiváló.

Bár úgy tűnhet, hogy manapság minden a kalóriacsökkentésről szól, azért bőven vannak helyzetek, amikor valami igazán tartalmasra van szükségünk. Ilyen lehet egy komolyabb hegyi túra, a sportemberek napi többórás edzése, egy hosszabb betegség utáni, legyengült állapot, és természetesen a nehéz fizikai munka. Pontosan ilyen embereknek készült a magas energiatartalmú, a beszédes Hajsza névre hallgató kenyér, amellyel alkotói a Pedró Pékség Kft. és Takó Zoltán pékmester megnyerték a teljes kiőrlésű kategóriát. A kenyér háromféle teljes kiőrlésű lisztből készül: tönköly, rozs és zab. Az összetevőket 24 órás rozskovász ,,kelti életre", az összetevők között pedig napraforgó, tökmag és zabpehely található. A belsejét tekintve kissé nedves, sokáig friss és ropogós, bagett formájú kenyér nemcsak a kirándulók legjobb barátja lehet, de sajtokhoz, borok mellé is páratlan élmény.

A búzakenyér kategória idei nyertese a hagyományokhoz híven egyben a Szent István napi kenyér is. A ropogós héjú, 12 órás friss kovásszal készült, Várhegyi Deres névre keresztelt cipót már messziről megismerni egyedi, kalászra emlékeztető metszéséről. A Kurdi Family Pék Kft. remekéhez világosabb és sötétebb búzaliszt mellett 5% kukoricalisztet is adtak. Belseje lyukacsos, tartalmas, közepesen könnyű, világos, de nem hófehér. Bármihez jó szívvel fogyasztható, klasszikus fehér kenyér, amely minden falattal összefoglalja a fogyasztóknak a magyar kenyerek legjobb hagyományait, ízvilágát, harmóniáját.

A Magyar Pékszövetség által minden évben kiírt termékverseny sajátossága, hogy a kategóriák győztes kenyerei Szent István napja után kaphatók. A versenyen a nevezés feltétele, hogy a termékek nagy és kisüzemi körülmények között egyaránt gyárthatóak, reprodukálhatóak legyenek, és mindenben megfeleljenek a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak. A friss fejlesztésekkel a nagyközönség első alkalommal a Magyar Ízek Utcája rendezvénysorozaton találkozhat, augusztus 18-20-án, a Várkert Bazár előtt.


(forrás: Pékszövetség)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám