Hús-, baromfiipar

A 2019. május 11-én megnyílt és 17-ig tartó Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszerágazati Szakkiállításon idén 60 ország több, mint 1500 kiállítója mutatja be termékeit. Magyarországot az élelmiszeripari kiállítók között az Agrármarketing Centrum képviseli Újvidéken.


Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági seregszemléjén hét kiállító mutatja be termékeit és szolgáltatásait az Agrármarketing Centrum 60 négyzetméteres standján. A vásár nyitónapján Ondré Péter ügyvezető elmondta: az évek óta folyamatosan bővülő, nagyszámú látogatókörrel és szolgáltatásokkal rendelkező kiállításon már jól ismerik a magyar kiállítókat, jó kapcsolatot ápolnak a magyar partnerekkel és ezért a magyar cégek szívesen választják az AMC által szervezett közösségi megjelenést. Kiemelte, hogy a kiállítás kiváló alkalom a tapasztalatcserére, valamint a szerbiai kereskedelmi és borkultúra megismerésére.

A magyar standon többek között pulykahúsból készült élelmiszerekkel, felvágottakkal, piros paprikákból és különféle húsféleségekből, szárnyasokból készült ételekkel, valamint almából, meggyből, bodzából és homoktövisből készített különlegességekkel, szőlőmag őrleményekkel és olajokkal várják a látogatókat. A finomságok mellett a Pannon Tokaj Pincészet száraz, félszáraz és édes Tokaji borait is megismerheti a közönség.

Az AMC ügyvezető igazgatója bízik abban, hogy kiállítóik az elmúlt évekhez hasonlóan ez alkalommal is elégedetten zárják majd a rendezvényt, hiszen a kiállítás során szép számmal fordulnak meg érdeklődők a magyar standnál. Megjegyezte, hogy a tőlünk délre, délkeletre fekvő országokban kiválóak az üzleti lehetőségek, hiszen tavaly összességében mintegy 20 százalékot tett ki az agrár- és élelmiszeripari összkivitel aránya a teljes exporton belül.


(forrás: AMC)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei