Szesz-, bor-, söripar

Nem található borász a leggazdagabbnak tartott magyarok között, a milliárdos vállalkozók viszont szívesen fektetik pénzüket minőségi borászatokba. Több borvidék kínál jó üzleti lehetőséget, de ma a legkedveltebb célpontnak Tokaj, Eger és Villány számít – írta a Növekedés.hu.


Divattá vált a leggazdagabb hazai üzletemberek körében, hogy pénzüket borászatokba fektetik. Az utóbbi időszakban számos sikeres vállalkozó döntött úgy, hogy valamelyik magyarországi borvidéken szőlőterületet vásárol és borászatot alapít. Befektetéseikkel megjelentek többek között a nagy-somlói, a mátrai, a balatonfüredi-csopaki és a szekszárdi borvidéken, de legnépszerűbb célpontjuk Tokaj, Eger és Villány.

A napi.hu és a Forbes listáiból kiderül, hogy borász nincs a leggazdagabb magyarok között, ahová tavaly legalább 8 milliárd forintos vagyonnal lehetett bekerülni. A listákon szereplő üzletemberekről tehát elmondható, hogy nem borágazati befektetéseikből tettek szert vagyonukra. Legtöbbjükre inkább az jellemző, hogy borászati vállalkozásaikra hobbiként és presztízsként tekintenek, és nem feltétlenül az üzleti eredményt tartják a legfontosabb szempontnak.

További részletek itt.


(forrás: Növekedés.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei