Állattenyésztés

  • Az Európai Parlament (EP) mezőgazdasági és vidékfejlesztési bizottsága megszavazta a magyar javaslatokat is tartalmazó juh- és kecskeágazatról szóló jelentést.

  • Az állattenyésztésben még csak elvétve alkalmazzák a precíziós eszközöket. Azért, mert az újtól való félelem még mindig erős a gazdáknál. Na és pénzügyi kényszer sem indokolja a váltást.

  • A kiváló minőségű magyar méz Európában is elismert, a méhészek munkáját ma már megbecsülés övezi - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szakmai…

  • Élősúlyban és egyedszámban is csökkent a hazai baromfiállomány a tavalyi vész következtében. A terméktanács erre az évre bővülést vár. Ugyanakkor a termelők járványvédelmi ismereteinek bővítésére is törekednek.

  • A szarvasmarha-állomány 2010 óta tartó növekedése tovább folytatódott. Az elmúlt egy évben a juhállomány 6 ezerrel nőtt, a sertésállomány 37 ezerrel, a tyúkállomány pedig 183 ezerrel csökkent.

  • A magyar mangalica sertésfajták genetikai állományának és fenotípusos megjelenésének változatlan fenntartását hangsúlyozták a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete szakmai tanácskozásán. A mangalica magas genetikai értéket képviselő, kiemelt jelentőségű mezőgazdasági kulturális érték.

  • Egy év alatt több mint 10 ezer sertés vizsgálatát végezte el a NÉBIH, és egyik esetben sem mutatták ki az ASP vírus jelenlétét. Viszont az EU-s járványhelyzet miatt a közelgő…

  • A globális klímaváltozás és a betelepített halfajok magyar tógazdálkodásra gyakorolt várható hatásait is áttekintették az előadók a nyolcadik alkalommal megrendezett Gödöllői Halászati-Horgászati Szakember Találkozón, amelyet február 1-2-án tartottak a Szent…

  • Csökkenhet idén az Európai Unióban a marhahústermelés – írta friss jelentésében az Agrárgazdasági Kutató Intézet. Magyarország nettó exportőr volt élő szarvasmarhából és marhahúsból 2016. és 2017. január-októbere között.

  • A sertéspestis magyar határhoz közeli újbóli felbukkanása különös aktualitást adott annak a néhány nappal ezelőtti szakmai tanácskozásnak, amelyet éppen a betegség hazai vonatkozásaival kapcsolatban tartott a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztő…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok