Erdő- és vadgazdálkodás

  • A legutóbb Füzéren megtartott éves nagyrendezvényének folytatásaként a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) előadássorozatot szervez október folyamán.

  • A vadászkamara elnöksége néhány napja fogadta el a vadgazdálkodási alap pályázati kiírását, ennek részleteit ismertette Jámbor László kamarai elnök a Magasles.blog-nak adott interjújában.

  • Tájékoztatót készített a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a fakereskedő vállalkozások részére, a hatóság vizsgálatai alapján ugyanis kiderült, hogy a faanyag nyomon követéséhez használt nyilvántartásoknál még a jogkövető vállalkozásoknál is előfordulnak hiányosságok,…

  • Megnyílt az Erdők hete országos rendezvénysorozat Kaposváron hétfőn, a SEFAG Zrt. Erdők Háza Látogatóközpontjának átadásával. Az ünnepségen kiderült, a magyarok keveset tudnak az erdőről.

  • Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége szeptember 28-i ülésén elfogadta a vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató Országos Vadgazdálkodási Alap (OVA) működési szabályait és a 2017. évi pályázati felhívást.

  • „Tapasztalatok a hazai és európai nemes nyár, akác és fűz fajtavizsgálatokban” címmel rendezett szakmai napot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szeptember 27-én. Az összejövetel középpontjában a Monorierdői Fajtakitermesztő Állomáson mintegy…

  • A fafeldolgozás egyik mintapéldája azé a zalalövői vállalkozásé, amely az állami erdőgazdaságoktól beszerzett rönkfát alakítja át piacképes exporttermékké. Az erdészetek emellett gondoskodnak a szociális tűzifákról is.

  • A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezik az Erdők Hete programsorozatot, amely október 2-án kezdődik és október 8-ig tart.

  • A kormányzat, az erdészeti szakmai és érdekképviseleti szervezetek, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közös sikerének tekinthető az értékteremtő erdőgazdálkodást támogató erdőtörvény kidolgozása – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke…

  • A szeptember a szarvasbőgés időszaka országszerte, így a somogyi erdőkben is. A szerelmes nagyvadak megfigyelése páratlan élmény, de fontos, hogy közben ne zavarjuk meg az állatokat és legyünk tekintettel az…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok