Gazdaságfejlesztés

A gazdáknak a tavaly beadott egységes támogatási kérelmek alapján 200 milliárd forintot fizettek ki, az átutalt összeg az előlegekkel együtt több mint 440 milliárd forint volt – mondta Dancsó József, a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


A tavalyi évre vonatkozó egységes kérelmek kifizetési határideje június 30-án jár le. A jövő évre vonatkozó egységes támogatási kérelmek beadási határideje június 9-én lejárt. Idén 26 ezer pályázatnál volt szükség hiánypótlásra, míg tavaly ez a szám 47 ezer volt. A javulás szerinte annak is köszönhető, hogy ügyfélbarát lett a pályázatok beadásához használt elektronikus felület.

A MÁK elnöke közölte: idén közel 177 ezren adtak be kérelmet, csaknem 5 millió hektárra igényeltek támogatást, az igénylések feldolgozása elkezdődött. A MÁK tervei szerint 2017. október 16-tól indul majd az előlegek kifizetése. A MÁK által kifizetett összegek jellemzően területalapú támogatások, illetve a folyó termeléshez kapcsolódó támogatások voltak.
- A gazdák kisebb része önállóan, a nagyobb hányada cégek vagy az agrárkamarai falugazdászok segítségével készíti el az egységes támogatási kérelmet - közölte Dancsó.

 


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok