`

Folyamatos növekedés, magas bérek, sok EU-s pályázati támogatás; ez jellemzi a KKV TOP 100 listán szereplő cégeket, köztük a mezőgazdasági vállalkozásokat is – derül ki az Opten Kft. elemzéséből.


Az Opten Kft. idén is összeállította a KKV TOP 100 listát, amely a többségében magyar magánszemélyek által tulajdonolt legsikeresebb cégeket tartalmazza. A szakmai zsűri által felállított módszertan szerint a mezőgazdaság, ipar, építőipar, kereskedelem és szolgáltatás területén kutatták fel a 100-100 legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó vállalkozást. Bár a végleges listát csak a március 21-i díjátadó gálán teszik közzé, az öt kategória legjobbjairól már most is sok mindent tudható.

Az 5x100 céget elemezve kiderült például, hogy a sikeres cégek szinte kivétel nélkül folyamatos növekedésben vannak. Összesített árbevételüket 20 százalékkal tudták növelni. Még ennél is jelentősebben emelkedett a topcégek átlagos nyeresége, mely az előző évhez viszonyítva 61 százalékkal bővült. Kérdés persze, hogy az egyébként is pozitív hazai gazdasági környezetben hogyan lehetnek még az országos trendnél is ennyivel eredményesebbek ezek a cégek?

Az egyik ilyen tényező az alkalmazottak megbecsülése. A jó munkaerőt ugyanis se megszerezni, se megtartani nem könnyű napjainkban. A legjobb kkv-k az utóbbi évben már 10-15 százalékot is meghaladó mértékben emeltek a fizetéseken. Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy ez az 500 vállalkozás csupán társasági adó formájában több, mint 13 milliárd forintot fizetett be az államkasszába. Ez az összeg azonban eltörpül az alkalmazottak béréhez kapcsolódó adók és járulékok formájában befizetett közel 100 milliárd forinthoz képest.

A siker egy másik fontos tényezője az európai uniós források bevonására való nyitottság volt. A listán szereplő kkv-k több mint fele nyert EU-pályázatot az elmúlt öt évben, összesen közel 100 milliárd Ft összértékben. A nagyobb cégek tulajdonosai gyakran egyben ügyvezetők is, így a vállalatvezetés számukra nem csak egy állás, hanem életmód is. Bevonják a családtagokat a cég működtetésébe, közösen élik meg a sikereket és küzdenek meg a kihívásokkal.


(forrás: Opten)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám