Megyei hírek

Veszprém megyében folytatódott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztató fórumsorozata, amelynek keretében óvodásoknak mesélnek a mezőgazdaság sokszínűségéről.


A nemesvámosi Csillagvirág Óvoda 42 óvodása látogatott el július 10-én, kedden a Kovács-tanyára, ahol a NAK elnökségi szóvivője, Süle Katalin tartott előadást az egészséges táplálkozásról, majd Kovács Zsófia vezetésével végigjárták a gazdaságot és a sajtkészítés fázisaiba pillanthattak be a kicsik. Süle Katalin elmondta, hogy először a közösségi portálon indítottak egy oldalt, ahol hasznos információkat osztottak meg a fogyasztókkal. Az oldal népszerűségét látva határoztak úgy, hogy ezeket a tudnivalókat eljuttatják a gyerekekhez is, hogy felnőve tudatos vásárlókká, fogyasztókká váljanak.

Sövényházi Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei elnöke hangsúlyozta, a céljuk az, hogy minél előbb lássák azt a kicsik, hol állítják elő és hogyan készülnek ezek a termékek.
– A finom végterméket megkóstolhatják és bízunk benne, hogy felnőttként majd fontos lesz nekik, hogy helyben vásárolják meg az itt élő gazdáktól az élelmiszereket, az egészséges, megbízható ételeket – fogalmazott. Kitért arra is, hogy egyre több a védjegyes kistermelő és egyre több vendéglátóegység van, ahol úgy gondolják, hogy az alapanyagok beszerzésénél a helyi termelőket részesítik előnyben.

A kamara célja az is, hogy megreformálják a közétkeztetést és például az óvodai konyhákba is minden alapanyag a helyi gazdálkodóktól érkezzen. Bíznak benne, hogy a megyében egyre több intézmény törekszik majd arra, hogy helyi alapanyagokból készítsék el a finom ételeket.


(forrás: veol.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok