Gasztronómiai udvarrá alakult Nagykanizsán 2018. szeptember 7-8-án az Erzsébet tér és környéke. A kétnapos rendezvény ideje alatt kulturális programokkal, koncertekkel, kiváló borokkal, ingyenes népi játszótérrel, és gasztronómiai kínálattal várták a látogatókat a szervezők.
A XV. Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztivál évről évre bővülő, magas látogatószámával igazi vendégmarasztaló program a hazai és a külföldi látogatók számára. A finom zalai dödölle és tájjellegű ételek kóstolása mellett, főzőversenyen is részt vehettek a fesztiválozók.
A kiállítóik sorát 5 zalai helyi termelő színesítette, akiknek köszönhetően a látogatók megismerkedhettek a megyére jellemző hagyományos helyi termékekkel és újszerű, különleges ízvilágú kuriózumokkal is. A kínálatukban megjelentek a különböző ízesítésű joghurtok, házi, fűszeres sajtok, a tökmagolajos orda, kecskesajt, a különleges ízvilágú gyógynövényes szörpök, tinktúrák, gyógynövénykészítmények, a mézek, méhészeti termékek, chilliszószok, csatni, és a lekvárok között a II. Nemzetközi Lekvár és Szörpverseny különdíjasa a rumos-csokis cseresznyelekvár is.
A játszótér melletti területen pedig az Európai Friss Kalandok standjával találkozhattak a legkisebbek. A kamara zöldség-gyümölcs népszerűsítő programja keretében a két élő plüssfigura, Frutti és Veggi várta a gyerekeket, az ovis és iskolás csoportokat, akik az ízletes gyümölcs és zöldségtálak kóstolása mellett különböző játékokban, színezésben, gyümölcsös tudáspróbán is részt vehettek.
(nak.hu)