Megyei hírek

A szabadtéri tüzek megelőzése érdekében tartott sajtótájékoztatót március 6-án a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, illetve a NAK helyi szervezete.


2018-ban lényegesen kevesebb tűzeset volt, mint az azt megelőző években, ezzel együtt a szabadtéri tűzesetek száma is kevesebb volt – mondta el dr. Balázs Gábor tü. ezredes, megyei igazgató. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeknek a tüzeknek a túlnyomó többsége emberi gondatlanságra, sokszor szándékosságra vezethető vissza, de mivel nem csak ezek játszanak szerepet a kialakulásukban, a rendőrség és a polgárőr szervezetek mellett az önkormányzatokkal és a NAK megyei szervezetével is felvették a kapcsolatot a megelőzés érdekében.

Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei szervezetének elnöke felhívta a figyelmet, hogy az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint a tulajdonosoknak kötelességük a területüket mindenféle éghető anyagtól és száraz növényzettől mentesen tartani. A legfeljebb tíz hektár nagyságú külterületi földterületeken úgynevezett irányított égetéssel szabadulhatnak meg a növényi hulladéktól, amit az illetékes tűzvédelmi hatósággal kell engedélyeztetni.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma Tolna megyében. Míg januárban 5, addig februárban már 30, márciusban újabb 30 szabadtéri tűzesethez vonultak a tűzoltóegységek.


(forrás: tolnavar.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei