Megyei hírek

Az idei évben már tizenharmadik alkalommal rendezték meg Abádszalókon március 8-10. között a Tiszator Abádszalóki Böllérfesztivált, melyet a vidéki hagyományok életben tartása, a hagyományos népi disznóvágás és disznótoros hangulat életben tartása céljából hozták létre a főszervezők.


A rendezvény évről-évre egyre népszerűbb a térség lakossága körében, amit az is bizonyít, hogy 18 csapat jelentkezett a fesztivál egyik legfőbb eseményére, a hagyományos böllérversenyre. Az idei évben a helyszín a Füzes Kemping volt, ahol a szervezők a disznóvágás-és feldolgozás bemutatása mellett pogácsa és pálinka versennyel, hagyományőrző csoportok fellépésével, családi programokkal és helyi termelők kézműves termékeinek kirakodóvásárával várták a rendezvényre ellátogató több ezer érdeklődőt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága szervezésében megyei kézműves élelmiszeripari kiállítók prémium kategóriás termékeiből, többek között homoktövisből készült termékeket, kézműves csokoládékat, paprikakrém különlegességeket kóstolhattak és vásárolhattak a rendezvényre ellátogatók. A NAK megyei Igazgatósága saját kamarai arculattal jelent meg a fesztiválon, a sátorban nagyszámú érdeklődőt látott vendégül a hagyományos módon elkészített disznótoros ételekből, akik a kamara tevékenységével és szolgáltatásaival is megismerkedhettek, illetve aláírásukkal támogathatták a „Petíció a magyar gazdákért” kezdeményezést.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei