Nemzetközi hírek

A Copa-Cogeca alkohol-munkacsoportja október 12-i ülésén újra alelnökének választotta meg Vértes Tibort, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara munkacsoportba delegált szakértőjét.


A Copa-Cogeca Alkohol munkacsoportjának újraválasztott elnöke Alexandre Imbert. Az új francia elnök az (UGVC) szervezet képviselője. A megerősített alelnökök Vértes Tibor (NAK) és Wolfgang Lukas (Osztrák Agrárkamara), megbízatásuk 2019-ig szól.

Vértes Tibor 1966-ban született, Móron. Tatán érettségizett, gyümölcs-és szőlőtermesztő üzemmérnökként a Kecskeméti Kertészeti Főiskolán diplomázott 1987-ben. Szakmai pályafutását a Móri Állami Gazdaságnál kezdte gyümölcstermesztő területvezetőként. A nyolcvanas évek végén Németországban dolgozott és tanult. Ezt követően Ausztriában – többek között a Burgenlandi Mezőgazdasági Kamaránál – folytatta pályáját, ahol 12 évig dolgozott szaktanácsadóként. 2001-ben barátjával, Szabó Lászlóval, teljes mértékben zöldmezős beruházásként megalapították az Agárdi Pálinkafőzde Kft.-t, ahol a főzde 2002-es indulása óta ügyvezetőként és szakmai irányítóként tevékenykedik. A pálinka minősége és fogyasztási kultúrája iránti elkötelezettségéért a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítették. Ő az első pálinkafőző mester Magyarországon, aki ebben a megtiszteltetésben részesült.

A pálinka és párlat csúcseseményén, a Destillata nemzetközi párlatversenyen 2009-ben az Agárdi Pálinkafőzdét választották az „Év pálinkafőzdéjévé”, Vértes Tibort pedig az "Év főzőmesterének", amivel a szakmában elérhető legmagasabb elismerésében részesült, eleddig egyedüliként Magyarországon. Példát mutató szakmai tevékenységéért a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend soraiba is meghívást kapott, s 2010-ben pálinkalovaggá ütötték Tarpán. Az idei évben megtartott, immár 23. Destillata versenyen ismét hatalmas elismerést kapott: az Agárdi Pálinkafőzdét választották az Év Párlatfőzdéjének, Vértes Tibor pedig az Év Főzőmestere lett.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok