A különböző nemzetek pácolt sonka gyártási technológiáinak elsajátítása céljából a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága, részben kamarai és résztvevői költségvállalás mellett, idén újabb kiscsoportos képzést szervezett a katalán IRTA agrár-élelmiszer kutatóintézetében.
A katalán IRTA (Research & Technology Food & Agriculture) monellsi intézetével közösen 2019. május 28-31. között megrendezett háromnapos képzésen 11 kamarai tag vett részt. A részben kamarai és résztvevői költségvállalás mellett szervezett program keretében a kamarai tagok a sonkakészítés elméleti hátterének megismerése mellett, a gyakorlati program keretében különböző nemzetek sonka termékeinek sajátosságait és az előállítások közötti különbözőségeket is megismerhették.
A résztvevőknek köszönjük jelentkezésüket és bízunk abban, hogy további munkájukhoz hasznos ismeret, ötleteket sikerült elsajátítaniuk.
A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága további lehetőségeket tervez, amelyekről folyamatosan megjelenő hírleveleinkben és a nak.hu-n.
(nak.hu)