A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2017 őszén is megrendezi élelmiszeripari konferenciasorozatát. A második, szeptember 12-i esemény – amelyre jelentkezni lehet – témaköre a malom- és sütőipar.
A 2017. szeptember 12-i esemény helyszíne: Holiday Inn Hotel, 2040 Budaörs Agip u. 2. (A parkolási lehetőség a szálloda kültéri parkolójában ingyenes.)
A program:
9.30-tól regisztráció
10.00: Köszöntő, bevezető (Éder Tamás élelmiszeriparért felelős alelnök, NAK)
10.15: 20 pontos élelmiszerbiztonsági akcióterv (Laszlovszky Gábor főosztályvezető, Földművelésügyi Minisztérium)
10.40: Gabona és lisztpiaci kilátások (Petőházi Tamás elnökhelyettes, GOSZ; Görög Róbert szakértő, NAK)
11.05: Élelmiszerbiztonsági kockázatok a gabona-feldolgozásban (Ács Katalin, Gabonakutató Nonprofit Közhasznú Kft.)
11.30: Innováció a sütőiparban: a Hajdúsági sütödék-csoport Smart Food termékeinek kifejlesztése (Szakács Tamás vezérigazgató, Hajdúsági Sütödék)
11.55: Gluténmentes élelmiszerek - trendek, kilátások és lehetőségek (Dr. Szűcs Viktória vezető élelmiszeripari szakértő, NAK)
12.20: Kérdések-válaszok
12.40: Zárszó (Septe József, Malom- és sütőipari országos osztályvezető, NAK)
13.00: Szendvicsebéd
A részletes meghívó itt elérhető. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az ezen a linken megtalálható felületen lehet.
Az Élelmiszeripari Körkép - 2017 című rendezvénysorozat következő állomásai:
2017.szeptember 14.: Tejfeldolgozási rendezvény
2017. október 17.: Húsfeldolgozási rendezvény
2017. október 24.: Élelmiszer-feldolgozás és -kereskedelem rendezvény
A rendezvények programjai folyamatosan kerülnek fel a portálra.