Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara társ-, illetve főszervezőként az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra is több szakmai rendezvénnyel készül.


Ajánljuk figyelmükbe egyrészt a Földművelésügyi Minisztériummal és az Agrárgazdasági Kutató Intézettel együttműködésben megtartandó kétnapos, „Innováció a mezőgazdaságban, illetve a biomassza alapú gazdaságban” című eseménysorozatunkat, másrészt „Együttműködés – Szövetkezés szerepe a magyar agráriumban” című félnapos konferenciánkat.

Szeptember 20. (szerda), 9.00 – 12.30, Hungexpo, Pavilon 25
„Az együttműködések szerepe az ágazati kutatásban”

A rendezvény a BIOEAST kezdeményezés elmúlt két évben elért eredményeit, a közép-kelet-európai térség ágazati kutatási és innovációs együttműködésének kihívásait és lehetőségeit járja körül.


Szeptember 21. (csütörtök) 9.00 – 13.00, Hungexpo, Pavilon 25
„A biomassza-alapú gazdaság építése, kutatás és innováció által vezérelten”

A konferencia egyre szélesebb körben a jövő gazdaságának tartott biomassza alapú gazdaság lehetőségeit járja körül. Egyrészt külföldi meghívott előadók osztják meg tapasztalataikat, hogy miért fontos és hogyan történhet a gazdaság ezen új irány szerinti fejlesztése, egy nemzeti szintű stratégia alkotása. Másrészt hazai szereplők mutatják be sikeres példákon keresztül, hogy kutatásra és innovációra alapozott együttműködések keretében hogyan kezdték meg a gyakorlatban a biomassza alapú gazdaság építését.

13.30–18.00, Hungexpo, Pavilon 25
„Innovatív jó gyakorlatok az agráriumban – Együttműködésben, közös munkával, sikeresebben!”

Innovációs együttműködésre jó példák kerülnek bemutatásra: négy külföldi EIP AGRI Operatív Csoport projektjei és a WiNetwork Tematikus Hálózat eredményei.

 

Szeptember 22. (péntek), 8.20 – 12.30, Hungexpo, G pavilon konferenciaterem
„Együttműködés – Szövetkezés szerepe a magyar agráriumban”

A termelők közötti együttműködések erősítése érdekében tájékoztató konferenciát szervezünk az érdeklődők számára az együttműködési lehetőségekről és a már megalakult együttműködésekkel kapcsolatban. Főbb blokkok: zöldség-gyümölcs, állattenyésztés-tej, szociális szövetkezetek.

 


Az OMÉK keretein belül a Földművelésügyi Minisztérium Erdészeti és Vadgazdálkodási Főosztály szeptember 21-én erdészeti konferenciát rendez „Az erdőn kívüli faállományok jövője” címmel. A rendezvény célja a mezőgazdasági hasznosítás alternatíváiként bemutatni a fásszárú ültetvényeket, a mezővédő sávokat, a fasorokat, az agrár-erdészeti rendszereket, azok gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi előnyeit a hagyományos gazdálkodással szemben. A rendezvény lehetőséget biztosít előadások bemutatására valamint azt követően kerekasztal-beszélgetésre. A rendezvény célközönsége első sorban nem az erdész lesz, hanem a mezőgazdász és az OMÉK minden látogatója.


 

A rendezvényeken a részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A fentiekre, és a többi szakmai konferenciára (ezekről részletesen itt lehet tájékozódni) is ezen a felületen keresztül lehet jelentkezni. Az OMÉK-ról további információk itt

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok