Országos hírek

Praktikus tanácsokat kaphattak többek közt az egyszerűbb ügyintézéshez és az adózáshoz a fiatal gazdák Tiszadobon, november 6-án. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége  (AGRYA) országszerte igyekszik segíteni a fiatalokat, a tiszadobi rendezvényen a közszolgálati tévé is riportot készített.

 

Nincs utánpótlása a gazdáknak, és igazból a fiatalok legtöbbször tőkehiánnyal, információhiánnyal küzdenek, és az információhiányon tudtak itt Tiszadobon nekik segíteni – fogalmazott helyszíni bejelentkezésében Z. Pintye Zsolt, az MTV riportere.

 

 

Hogy milyen kihívásokkal küzdenek leginkább a fiatal gazdák Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, illetve országosan? Erre Szakács Roland, a rendezvény házigazdája, a Fiatal Gazda Klub vezetője beszélt a televíziónak. Elmondta, idén öt helyszínen, három alkalommal lesznek a kamarával közös rendezvényeik, és pont a kihívással kapcsolatosan azok a szakmai segítségnyújtások és információátadások vannak terítéken, hogy minél többen megismerhessék a szakmát, és információ birtokába juthassanak, hogy megfelelőképpen indíthassák a vállalkozásukat. Megerősítette: nagyon kevés a fiatal gazda. Az uniós átlagot tekintve, a 40 év alatti fiatal gazdák 11 százalékot tesznek ki, a 65 év felettiek 33 százalékot. Magyarországon kicsit jobb a helyzet, mert 15 százalék a 40 év alatti, a 65 év feletti 28-31 százalék.

Szakács Roland elmondta, azon vannak, hogy minél több fiatalt bevonzzanak ebbe a gyönyörű szakmába. A multicégekkel kapcsolatos kihívásokkal is szembe kell nézni, mert vidékről nagyon sokan bevonzódnak és bemennek nagyvárosokba, nagyvárosok környezetébe, ahol nagy cégek gyáraiba. A rendezvényeken a finanszírozási lehetőségekről is szólnak, segítve a vállalkozások életben maradását, fejlődését.

 

(Forrás: MTVA)

 


További Fiatal Gazda Klub rendezvények helyszínei és időpontjai.


 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei