Országos hírek

A 2019. áprilisában Pápa önkormányzatának támogatásával, a NAK szervezésében megvalósuló XXIII. Pápai Agrárexpo idén is kiemelkedő lehetőséget biztosít a régió agrárszereplőinek a nagyközönséggel való találkozásra, a lehetséges partnerekkel való megismerkedésre és a szórakozásra egyaránt.


A XXIII. Pápai Agrárexpo az a nagy hagyományú komplex szakmai rendezvény, amely családias környezetben igyekszik bemutatni a mezőgazdasági szektor legtöbb szakmai és szórakoztató elemét. Pápa egyik legnagyobb programja és a régió talán legfontosabb agrárrendezvénye 2019. április 26-28. között lesz a pápai Perutz-stadion és a városi sportcsarnok közötti területen, valamint a csarnokban. A rendezvényen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai előadásokat szervez, standján pedig falugazdászok, referensek és a napi szinten kézzelfogható előnyöket kínáló szolgáltatások várják az érdeklődők kérdéseit. A szakmai konferenciákon, tájékoztatókon túl a szórakoztató, látványos és gyermekeknek szóló programokból sem lesz hiány. Sok egyéb mellett gép-, állatbemutatók, vadásznap és gyermekprogramok is gondoskodnak a kilátogatók szórakoztatásáról.

A rendezvény tematikája az idei évben komoly újdonsággal egészül ki. Felismerve az agrárium egyik jelentős kihívását, idén a Pápai Agrárexpo a generációváltás kapcsán felmerülő kérdésekre fókuszál és próbál meg hatékony válaszokat adni rájuk. Ennek megfelelően a kiállítás és vásár fedett tereit a témának kívánjuk szentelni, miközben a fiatalabb generáció számára létrehozzuk az ország legnagyobb agrárjátszóterét, ezzel is felhívva figyelmüket az agrárium szépségeire, illetve a benne rejlő lehetőségekre.

 

 

A Pápai Agrárexpo keretében április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a „Nyugat-magyarországi Agrárfórum” elnevezésű konferenciáját, amely. Az ingyenes rendezvényen országos és a regionális jellegű agrárgazdasági témákról kaphatnak információkat a résztvevők az államigazgatási és az üzleti szféra csúcsvezetőitől. A rendezvény előadói kiemelten foglalkoznak az agráradózási rendszer átalakításával, a generációváltással, illetve a sertés- és húspiaci helyzettel.

A konferencia fő témái a következők:
- A kormány idei agrárintézkedési és agrár-jogalkotási terve
- A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara legfontosabb célkitűzései 2019-ben
- A hazai agráradózási rendszer őstermelőket, családi gazdaságokat és agrárvállalkozásokat érintő várható változásai
- A gazdaságátadás kihívásai és nehézségei
- Kormányzati és érdekképviseletei tervek az agrárgazdasági generációváltás felgyorsítására
- A magyar sertéstermelés helyzete az afrikai sertéspestis árnyékában
- A hazai húsipar piaci lehetőségei, a pápai húsfeldolgozás jövője

A rendezvényről részletes információk a konferencia internetes oldalán találhatók. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs felületet ide kattintva nyitható meg.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei