Országos hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a tagi igények alapján újabb témakörökben indít „Tanuljunk együtt!” programokat. A húsipar szereplőinek szánt szakmai napok keretében a szárazáru-gyártással és a pácolt húskészítmények előállításával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik a résztvevők.


A kamara fő célja a programsorozat megvalósításával, hogy lehetőséget teremtsen az élelmiszer-feldolgozásba éppen belekezdők, illetve a már előállítással foglalkozó hazai kisüzemek minőségtudatos gyakorlatához. Az interaktív tudásátadás során lehetőség adódik a szakemberekkel történő közvetlen beszélgetésre, konzultációra. Az elsajátított ismeretek pedig érdemben hozzájárulhatnak termékfejlesztési folyamataikhoz, valamint erőforrás-hatékonyságuk növeléséhez.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatósága szeretné szélesíteni a program által elérhető témaköröket, amit a tagok visszajelzései alapján kívánunk meghatározni. A korábbi félévekben megrendezett, kifejezetten a húsiparnak szóló szakmai napok során kértük a résztvevőket, hogy osszák meg velünk a véleményüket és igényeiket a rendezvénnyel kapcsolatban, amik alapján a szakágazat számára aktuális és hasznos gyakorlati segítséget tudunk nyújtani a „Tanuljunk együtt!” program keretében.

A visszajelzések alapján továbbra is igény mutatkozik a húsiparnak szóló gyakorlatorientált szakmai napok megtartására. A tagi igényekhez igazodva ebben a félévben elindítjuk a „Tanuljunk együtt! – Húsipari gyakorlati napok” keretében a szárazáru-gyártás és a pácolt húskészítmények előállításáról szóló programokat, amiket a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán rendezünk meg. Az egynapos programok keretében a résztvevők megismerhetik többek között a húskészítmények élelmiszerbiztonsági alapjait, a termékek élelmiszerkönyvi előírásait és a minőséget befolyásoló tényezőket, valamint a gyakorlatban is lehetőség nyílik a gyártás főbb lépéseinek áttekintésére és a késztermékek érzékszervi bírálatára. Az általános gyakorlatokon túl termékfejlesztési javaslatokkal és szemléletformáló, hasznos ötletekkel várjuk az érdeklődőket.

A tavaszi félévre tervezett események időpontjai:

2019.05.10., Szárazáru-gyártás (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt

2019.05.17., Pácolt húskészítmények gyártása (kezdő csoport) – regisztráció itt, meghívó itt

A programon való részvétel rendezett kamarai tagság mellett ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Az utazás költsége a résztvevőket terheli. A programokon alkalmanként maximum 8 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. Jelentkezést követően munkatársaink felveszik Önökkel a kapcsolatot! Az érdeklődők további információkat Polczer Katalin élelmiszeripari szakértőtől kaphatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 70 490 50 80-as telefonszámon.

 

Frissítve 04. 23-án: a jelentkezés lezárult!


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei