Országos hírek

Lezárult a névjegyzéki szaktanácsadók 2018. évi értékelése, ami a vonatkozó jogszabály szerint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara feladata.


A NAK az értékelést a jogszabályban foglaltak szerint a képzési kötelezettségek teljesítése alapján vizsgálja. Eszerint 2019. január elsejétől 317 fő jogosultságának visszavonása történt meg, ezen belül 222 fő törlésre, 95 fő pedig felfüggesztésre került. Az értékelés lezárása után a névjegyzékben szereplő 1109 fő szaktanácsadó közül jelenleg 622 fő státusza aktív. A jogosultsághoz kapcsolódó változások legnagyobb arányban a „növényvédelem” szakterületet érintik, ahol 134 főnek szűnt meg az aktív státusza, amelyből 26 fő felfüggesztése és 85 fő törlése történt meg. Emellett az „ökológiai gazdálkodás” tevékenység területen további 122 fő aktív státusza szűnt meg.

Felhívjuk azon tagjaink figyelmét, akik a Vidékfejlesztési Program AKG (agrár-környezetgazdálkodás), ÖKO (ökológiai gazdálkodás), TCS (termelői csoport), FIG (fiatal gazda) pályázataiból támogatást nyertek és ehhez pluszpontot érő vagy vállalt kötelezettségként szaktanácsadási szolgáltatást vesznek igénybe, hogy a velük szerződésben álló szaktanácsadónak aktív státuszúnak kell lennie. A „szaktanácsadó-kereső” kizárólag az aktív státuszú szaktanácsadók listáját tartalmazza, így könnyen ellenőrizhető, hogy az önnel szerződésben álló szaktanácsadó jogosultsága megfelel-e a támogatási feltételeknek. A keresőfelületen név szerint tudnak a szaktanácsadójukra keresni.

A névjegyzéki rendelet szerint a tanácsadóknak kötelező képzéseken kell részt venniük és a kapcsolódó vizsgákat sikeresen kell teljesíteniük. A minőségi szaktanácsadás érdekében elengedhetetlen, hogy a gazdálkodók olyan szakemberek szolgáltatásait vegyék igénybe, akik naprakész tudással rendelkeznek és betartják a vonatkozó szabályozást. A szaktanácsadók nyilvántartásával kapcsolatos információkkal és kérdésekkel a szaktanácsadási csoport kereshető, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.


(NAKlap, 2019. április szám)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei