Hírek, információk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján elérhető a 2017. június 30-i kamarai tagjegyzék alapján összeállított, kereshető választási tagjegyzék, amellyel a kamara tagjai ellenőrizhetik, hogy jogosultak-e választóként részt venni a 2017. november 3-i megyei küldöttválasztásokon.


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) küldöttgyűlése 2017. november 3-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A voksoláson a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkező őstermelőkön kívül valamennyi kamarai tag jogosult leadni szavazatát a jelölő szervezetek által felállított, a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listákra. Ennek megfelelően a választásra jogosultak száma jelenleg mintegy 350 ezerre tehető.

A NAK a 2017. június 30-i kamarai tagjegyzék alapján összeállította a választási tagjegyzéket, amely kereshető formában elérhető. A választási jogosultság ellenőrzésére a kamarai azonosító megadásával van lehetőség, amelyre az ellenőrző felület „Választásra jogosult” vagy „Választásra nem jogosult” visszajelzést ad. A választásijogosultság-kereső itt érhető el.

Abban az esetben, ha a kamara tagja nem ért egyet a választási jogosultságot ellenőrző felület visszajelzésében feltüntetett státuszával, úgy észrevételét 2017. augusztus 31-ig jelezheti postai úton (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, 1519 Budapest, Pf.: 285.) vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldött elektronikus levélben. Ugyancsak augusztus végéig van lehetőség arra, hogy a NAK tagjai tagsági viszonyuk keletkezésére vagy megszűnésére figyelemmel kérvényezzék a választási tagjegyzékre történő felvételüket, illetve az onnan való törlésüket. Az ehhez szükséges dokumentumokat, nyilatkozatokat szintén az előbb megjelölt címek valamelyikére szükséges elküldeni.
Kérjük, hogy a postai levélnél a borítékon, elektronikus levélnél pedig a tárgyban tüntessék fel, hogy „Kamarai választás 2017”.

A választási tagjegyzékbe való felvételről, illetve az onnan való törlésről vitás esetekben az Országos Kamarai Választási Bizottság határoz, melyről az érintettet írásban tájékoztatja. A végleges választási tagjegyzéket a kamara központi ügyintéző szervezete a 2017. augusztus 31-ig benyújtott kérelmek elbírálását figyelembe véve 2017. szeptember 15-ig állítja össze.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok