Hírek, információk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján 2017. szeptember 1-től elérhető az őszi megyei küldöttválasztásokra kijelölt szavazási körzetközpontok és hozzájuk tartozó települések listája. A végleges választási tagjegyzék elkészítését követően a tagok a kamarai portálon ellenőrizhetik, hogy melyik választási körzetben adhatják majd le szavazatukat.

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Küldöttgyűlése 2017. november 3-ára tűzte ki a megyei küldöttválasztások időpontját. A kamarai törvény és az alapszabály értelmében – a pártoló és tiszteletbeli tagok, valamint a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkezők kivételével – valamennyi kamarai tag jogosult a küldöttválasztásban részt venni. A választás szervezésekor tehát mintegy 350 ezer szavazó részére szükséges megteremteni a voksoláshoz szükséges feltételeket.

A választások mindenhol ugyanazon a napon, 2017. november 3-án zajlanak, ennek megfelelően a szavazási körzetközpontok kijelölése az országos lefedettség biztosítását szem előtt tartva történt meg. Országosan 248 szavazókörzet kijelölésére került sor, majd – a megközelíthetőséget és a településeken élő, szavazásra jogosultak számát figyelembe véve – a kamara ezekhez a körzetekhez rendelte hozzá az egyes településeket.

A választási szabályzat értelmében a gazdálkodókat és gazdálkodónak nem minősülő természetes személyeket a tagnyilvántartásban szereplő lakóhely, székhely, míg a gazdálkodó szervezeteket és a gazdálkodó szervezetnek nem minősülő nem természetes személyeket a székhely alapján sorolja be a kamara a megfelelő szavazási körzetbe. A szavazás helyéről a tagok a kamarai portálon és saját e-irodájukban tájékozódhatnak majd, illetve a későbbiekben postai úton választási értesítőt kapnak.

Az országos szavazási körzetek listája spreadsheet ITT (104 KB) érhető el.

Az országos szavazási körzetek címei spreadsheet ITT (29 KB) érhetőek el.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei