Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászai 2014 óta közel 1000 milliárd forintnyi forrás lehívásához segítették hozzá a gazdálkodókat. A több mint 700 fős országos kamarai falugazdász- és szaktanácsadó-hálózat különféle szolgáltatásokkal is támogatja a közel 400 ezer fős kamarai tagságot. A Kamara folyamatosan fejleszti az ehhez szükséges infrastrukturális hátteret, április 4-én Gyomaendrődön nyitotta meg megújult és kibővített falugazdász irodáját.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) agrár- és élelmiszergazdasági szereplőket támogató hálózata számos téren segíti a mintegy 400 ezer fős tagságot tevékenységében, fejlesztéseiben, bürokratikus terheinek enyhítésében. A 2014-ben a NAK által átvett falugazdász-hálózat országszerte több mint kétezer ügyfélfogadási ponton áll a kamarai tagok rendelkezésére.

A hálózat számos szolgáltatást nyújt a tagságnak. Továbbá elmondható, hogy a kamarai falugazdász-hálózatnak köszönhetően nem volt zavar az új uniós támogatási rendszerre történő átállásban sem. Szemben például Romániával, Franciaországgal vagy Nagy-Britanniával, ahol előfordult, hogy nem sikerült a június 30-i határidőig kifizetni a támogatásokat. Nem minden országban van ilyen hálózat, amire pedig a tapasztalatok szerint nagyon is szükség van. Az Európai Bizottságban a közeljövő tervezése kapcsán már felvetették, hogy más tagországokban is be kellene vezetni a magyarhoz hasonló professzionális szakmai támogató hálózatot, s csak annak megléte esetén adnának támogatásokat.

A NAK-nak Békés megyében több mint 26 ezer tagja van, a megye jelentős szerepet tölt be hazánk élelmiszerellátásában. A tavalyi évben a Kamara negyven Békés megyei falugazdásza közel 10 ezer egységes kérelmet adott be, összesen mintegy 168 ezer hektár területre, ami a megyék között országosan a második legnagyobbnak számít. A   NAK falugazdászai a megye mind a 75 településén elérhetőek. Gyomaendrődön – a településvezetés pozitív, segítő hozzáállásának köszönhetően – a korábbi kisebb helyett egy 95 négyzetméteres irodába költöztek a falugazdászok, a gazdálkodók itt modern környezetben intézhetik ügyeiket.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei