Sajtóközlemények

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. továbbfejlesztette az egyszerűsített foglalkoztatás elektronikus ügyintézését segítő (EFO) mobilalkalmazást. A munkavállalók bejelentése immáron még könnyebbé válik, e-személyi igazolványuk adatai telefonról is beolvashatóak. A mobilapplikáció gyakorlati teszteléséhez gazdálkodók, munkáltatók jelentkezését várja a fejlesztő.

A néhány éve elindított EFO alkalmazás gyorsabbá és rugalmasabbá tette az egyszerűsített foglalkoztatásban a bejelentések megtételét. A gépi adatolvasás részlegesen már az eddigi verziókban is működött, ugyanis az alkalmazás a telefon kameráján keresztül az adóazonosító jelet és a TAJ-számot is be tudta olvasni, vonalkód segítségével. A jelenlegi továbbfejlesztéssel a bejelentéshez szükséges valamennyi munkavállalói adat bevitele hasonlóan egyszerűvé és biztossá válik. Erre az új típusú személyi igazolvány (e-személyi) ad lehetőséget.

A 2016. január 1-jét követően kiadott személyik chipet is tartalmaznak, amelyen az okmány tulajdonosának számos adata megtalálható. Az adatok kiolvasását az EFO alkalmazás végzi, NFC-olvasásra alkalmas mobiltelefonon keresztül. A gépi adatolvasásnak a legnagyobb előnye a gyorsaság mellett a pontosság is, hiszen ebben az esetben nincs félreolvasott karakter, vagy elgépelt azonosító. Az e-személyi olvasására képes alkalmazás androidos készülékekre telepíthető, a mobilapplikáció béta-verziója már elérhető a Google Play áruházban, azt előzetes regisztrációval bárki kipróbálhatja. Az applikációban videós bemutató is segíti annak használatát. Az applikáció mezőgazdasági (és turisztikai) idénymunka, alkalmi munka egyszerű bejelentését segíti, az egyszerűsített foglalkoztatással létesített munkaviszony elektronikus úton bejelentését támogatja. A beküldött bejelentések joghatása megegyezik a NAV 19T1042E elektronikus adatlap kitöltésének és beküldésének joghatásával.

A fejlesztésben, illetve a tervezésben eddig is számos a gyakorlatban hasznos észrevételt tett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A továbbiakban is nagyon fontos, hogy a felhasználók közvetlenül vehessenek részt az új szolgáltatások kialakításában, ennek megfelelően kérjük, hogy minél többen jelentkezzenek „béta tesztelőnek”. A tesztelőknek lehetőségük nyílik arra, hogy elsőként vegyék igénybe a mobilapplikáció új szolgáltatásait, illetve megosszák velünk véleményüket, javaslataikat. Jelentkezni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet.

Az EFO alkalmazásról részletesebb leírás a http://nisz.hu/efo oldalon érhető el.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei