Gazdaságfejlesztés

Eddig a 3 hektár alatti földekből 5550 hektárnyit sikerült értékesíteni az osztatlan közös tulajdonú földek felszámolására meghirdetett állami pályázaton. Augusztus 1-től a 3 és 10 hektár közötti területű földeket hirdetik meg.


Több mint 14 ezer regisztráció és mintegy 13 ezer 200 tényleges ajánlat érkezett az osztatlan közös földtulajdon felszámolása miatt meghirdetett, három hektár alatti területű állami földekre - mondta az Agrárminisztérium (AM) helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán. Nagy János elmondta, 15 ezer 500 ingatlant, illetve tulajdoni hányadot hirdettek meg, így a beérkező regisztrációk alapján elmondható, hogy nagyon sikeres a program.

Az értékesítés két ütemben zajlott, és a program folytatódni fog, így a tervek szerint augusztus 1-én meghirdetik a 3 és 10 hektár közötti területű földeket és tulajdoni hányadokat is. Ebben az ütemben körülbelül 3000 hektárnyi földet hirdetnek meg. Ezek már az állami támogatások szempontjából is „értelmezhető" méretű földek lesznek.
– A kisebb földterületek iránt elsősorban a tulajdonostársak, illetve a helyi gazdálkodók érdeklődtek, így a program valóban azt a célt szolgálja, amire szánták – mondta Nagy János. Közölte azt is, jelentős árverseny alakult ki, így hektáronként körülbelül egymillió forintért keltek el a földek. Eddig a 3 hektár alatti földekből 5550 hektárnyit sikerült értékesíteni.


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei