Élelmiszer-feldolgozás

Napjaink egyik legjelentősebb trendje a „természetesség”. Azonban fontos kérdés, hogy mely élelmiszer-összetevőket tekinthetjük „természetesnek”. Erre a kérdésre ad választ az újonnan megjelent ISO/TS 1965 7:2017 műszaki specifikáció.

 

„A természetes élelmiszer-összetevőkre vonatkozó fogalom meghatározások és műszaki követelmények” című dokumentum megadja azokat a szükséges kritériumokat a „természetesnek" tekintett élelmiszer-összetevőkre, amelyekre az élelmiszer- és üdítőital-ipar, valamint az állami hatóságok egyetemlegesen hivatkozhatnak az áruk világ körüli szabad kereskedelme során.

A specifikáció kritériumokat javasol a vállalkozások közötti (B2B) kommunikáció szintjén a „természetesnek" tekintett élelmiszer-összetevőkről, ezzel segítve a piaci „játéktér" kiegyenlítését és biztosítva a tisztességes üzleti gyakorlatokat az élelmiszer- és üdítőital-iparban. A dokumentum nem vonatkozik a fogyasztók felé megvalósuló termékkommunikációra, mint például a csomagoláscímkézés.

További részleteket a Magyar Szabványügyi Testület illetve az International Organization for Standardization oldalán olvashatnak.


(NAK/Dr. Szűcs Viktória)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei