Élelmiszer-feldolgozás

Az Európai Bizottság az élelmiszer-higiéniai szabályok jobb megértésének és azok végrehajtásának érdekében uniós és nemzeti szintű reprezentatív teljes körű útmutatókat tett elérhetővé.


Az Európai Bizottság nemrégiben jóváhagyta az Európai Tejipari Szövetség (European Dairy Association, EDA) útmutatóját a ,,sajt, mint nyersanyag" témában és az Assifonte iránymutatásait a feldolgozott sajtok helyes gyártási gyakorlatára vonatkozóan. Az Európai Tejipari Szövetség (EDA) iránymutatása tömör és korszerű formában foglalja össze a sajtok magas minőségi és biztonsági megfeleléséhez szükséges információkat.

Az EB útmutatója kiegészül a feldolgozott sajtokra vonatkozó iránymutatásokkal is, amelyek az uniós referenciaértéket és a legjobb gyakorlati útmutatót állították össze a feldolgozott sajtipar számára.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok