Jogszabályi összefoglaló

Változtak a zöldségnövény-termeléshez kötött támogatásokra vonatkozó szabályok. Így a cukorrépa átvételélről szóló igazolás benyújtására is van pótlólagos lehetőség.


Az egyes közvetlen támogatásokat szabályozó földművelésügyi miniszteri rendeletek módosításáról szóló 8/2018. (III. 29.) FM rendelet módosította 9/2015. (III. 13.) FM rendeletben rögzített, a zöldségnövény-termeléshez kötött támogatásokra vonatkozó szabályokat.

A cukorrépa-termelés támogatását igénylő mezőgazdasági termelőnek – továbbra is – az igénylést követő év február 1-jéig a Kincstár részére ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton meg kell küldeniük a cukorrépa-feldolgozó által kiállított, a cukorrépa átvételéről szóló bizonylat másolatát, vagy az integrátor által kiállított, a cukorrépa átvételéről és a feldolgozónak történő továbbításáról szóló igazolás másolatát.

Fontos változás azonban, hogy a fenti dokumentumok benyújtásának elmulasztása esetén a Kincstár – ötnapos határidő tűzése mellett – felszólítja a mezőgazdasági termelőt azok hiánytalan benyújtására. További változás, hogy a szaporítóanyag fogalmát kiegészítették a tősarjjal, amire a menta korábbi rendeletbe kerülése miatt volt szükség. A rendelet minden olyan ponton változott, ahol a szaporítóanyagok nevesítve fel vannak sorolva.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei