Változás az élelmiszer-vállalkozás működéséhez szükséges szakképesítések szabályozásában.
Megjelent az agrárminiszter 34/2018. (XII. 3.) AM rendelete az élelmiszer-vállalkozás működéséhez szükséges szakképesítésekről. Az élelmiszer-előállítási tevékenységet végző, élelmiszer-vállalkozásra kiterjedő rendelet rögzíti az élelmiszeripari szakképesítéssel rendelkező szakmai személy és az intézkedésre feljogosított személy sajátosságait. Az adott szakiránynak megfelelő szakmai tapasztalatot a szakmai felelős személynek és az intézkedésre feljogosított felelős személynek munkaszerződésben meghatározott munkakörrel és a munkakörbe tartozó feladatok leírásával, vagy más hitelt érdemlő módon, okirattal kell igazolnia.
A jogszabály a kihirdetést (2018. december 3.) követő hatodik hónap első napján lép hatályba. A rendelet a Magyar Közlönyben is olvasható.
(NAK/Dr. Szűcs Viktória)