Mezőgazdasági termelés

A Miniszterelnökség kibővített, egységes eljárást dolgozott ki a vidékfejlesztési támogatások öröklésének lehetősége érdekében.


A Miniszterelnökség módosította a vidékfejlesztést célzó felhívásainak szövegét annak érdekében, hogy a támogatást igénylő elhalálozása esetén az örökös számára kiadhatóvá váljék a támogatói okirat. Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét arra, hogy a jogosultsági ellenőrzés és a tartalmi értékelés csak a jogerős hagyatékátadó végzés benyújtását követően kezdődhet el.

Lényeges továbbá, hogy a támogatói okirat csak abban az esetben adható ki az örökösnek, ha az örökös a Magyar Államkincstár felé történő kérelem benyújtása mellett maradéktalanul megfelel a pályázati felhívásban meghatározott jogosultsági és kötelezettségátadásra vonatkozó feltételeknek, valamint az elhunyt részére a támogatói okirat kiadható lenne, illetve az értékelés eredményeként az örökös is elérte a támogatói döntéshez szükséges ponthatárt. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is bízik abban, hogy az új, kibővített eljárás bevezetésével a jövőben még eredményesebben valósulhatnak meg a gazdálkodók fejlesztései.

A 40 módosított felhívás az alábbi linken érhető el. A méltányos és előnyös támogatás-öröklésre vonatkozó szabályozást részletesen a pályázati kiírások „7. További információk” pontja tartalmazza.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok