Mezőgazdasági termelés

2019. február 25-én tájékoztatót tett közzé az irányító hatóság a változásbejelentések benyújtásával összefüggésben.


A változás bejelentési felület az https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/ ® Elektronikus kérelemkezelés ® Vidékfejlesztési Program (2014-2020) Támogatási kérelem ® Változás bejelentés menüpontban érhető el.

Műszaki-szakmai tartalom módosítása esetén ügyeljünk arra, hogy az Irányító Hatóság csak abban az esetben engedélyezi a változtatási igényt, ha azonos marad a tervezett tevékenység funkciója. Új kiadási tétel támogatása nem lehetséges. A fajtaváltás/ tevékenységváltás/ hasznosítási irány módosítás esetén is az azonos funkciót kell figyelembe venni. A fenti ábrán látható menüpontban nyújtsunk be minden - az elbírálást segítő - alátámasztó dokumentumot (például: engedélyezési eljárás megindítását igazoló dokumentum, műszaki ellenőr nyilatkozata, árajánlatok stb.). A műszaki-szakmai tartalom csökkenése esetén arányosítani kell a támogatási összeget az eredeti mennyiségtől való elmaradás arányával. Például, ha síkalapozáskor 300 m3 szerelőbetont használunk fel az eredetileg tervezett 600 m3 helyett, akkor a támogatási igényt is a felére kell csökkentenünk.

A VP-3.4.2.1-15 kódszámú felhívásban a módosíthatóság alapját a termékkör jelenti. A termékkör vonatkozásában új termék előállítása is megengedett, azonban új kiadási tétel elszámolására itt sincs lehetőség. Az Irányító Hatóság a változással kapcsolatban ismételten megvizsgálja a pályázat pontszámát és az alapján dönt az elfogadásról.
Projekten belüli megtakarítás esetén a felszabaduló forrás átcsoportosítható más költségtételre. Az átcsoportosítási igényt számlával, szerződéssel esetleg árajánlattal is támasszuk alá. A fennmaradó költség átcsoportosítása csak a támogatói okiratban eredetileg is szereplő kiadási tételek között értelmezhető.

A pályázónak az eltéréseket, vagy a módosítási igényt indokolni és releváns dokumentumokkal alá is kell támasztani. Az építési tételek munkanemei közötti átcsoportosítást az alábbiak szerint szükséges bemutatnunk:

Árváltozás esetén nem szükséges változás bejelentést beadni, ha a beszerzésre kerülő gép nem változik. A beruházási pályázatok esetén a támogatói okirat hatályba lépését követő 12 hónapon belül kell elszámolni a megítélt támogatási összeg 10%-val. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a késedelem a kedvezményezettnek fel nem róható indokkal, írásban menthető ki. A késedelem okának elismerése iránti kérelem (kimentés) benyújtása is a változás bejelentési felületen történik.

Az átcsoportosítások esetén ügyeljünk a projekten belüli százalékos korlátok megtartására, valamint az esetlegesen felmerülő mérföldkő módosításra is.

A fent leírtak csak tájékoztató jellegűek és nem teljes körűek, a tájékoztatással kapcsolatos módosítás itt érhető el. A beruházási pályázatokkal kapcsolatban felmerült kérdés esetén elérnek a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.


(NAK/Németh Bálint)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

 

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei