Aktualitások

Az ország számos szakképző intézményében, személyesen ismerkedhetnek meg az általános iskolát befejező tanulók az agrár-ágazatban tanulható szakmákkal.

A NAK pályaorientációs tevékenységének kiemelt célja az agrár-szakképzésbe történő beiskolázás elősegítése, valamint a pályaválasztó fiatalok körében a mezőgazdasági, erdészeti, kertészeti, környezetvédelmi és élelmiszeripari szakmák/szakmairányok népszerűsítése.

Az új szakmajegyzék szerinti agrárszakmák/szakmairányok megismerésére a NAK által 2022. szeptember-október-november hónapokban szervezett pályaorientációs programnapokon kívül, az agrárszakképzésben érintett szakképző intézmények nyílt napjain és digitális platformjain is van lehetőség.

Az ágazat iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik személyesen, vagy online tájékozódhatnak az intézményekben folyó oktatásról, a megújult szakképzésről, a választható szakmákról/szakmairányokról, a középfokú felvételi eljárásról, a duális képzésről és az ösztöndíjakról.

A tudatos pályaválasztás elősegítése érdekében, NAK megyei szakképzési referensei segítségével, összeállítottunk egy, az agrárszakmákat oktató szakképző intézmények pályaválasztási nyílt napjait tartalmazó táblázatot, amely az alábbi linkre kattintva érhető el. Részletesebb információk a táblázatban szereplő elérhetőségeken, az agrárszakképzési centrumok, valamint az agrárszakképző intézmények honlapján és facebook felületein találhatóak.

NAK

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ