AKKREDITÁLT RENDEZVÉNYEK - PARTNEREKNEK

Kérjük a szakmai programok szervezőit, hogy szakmai rendezvények bejelentésével segítsék a névjegyzéki szaktanácsadók tájékoztatását.

Az agrárgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadói tevékenységről és az agrárgazdasági szaktanácsadási rendszerről szóló 1/2022. (I. 14.) AM rendelet 8. § (1) bekezdése értelmében a független természetes személy szaktanácsadó évente köteles a tématerületéhez kapcsolódó képzés elvégzésére, amelyet tíz kreditpont megszerzésével teljesíthet az Agrárkamara által akkreditált képzés elvégzésével, illetve szakmai rendezvényeken való részvétellel.

Szakmai rendezvényt agrár- és/vagy vidékfejlesztési témában ajánlhatnak a programok szervezői. A rendezvény tárgya és/vagy célja nem lehet közvetlen termék - vagy technológia ajánlás.

A szaktanácsadók képzésének részeként elfogadott szakmai program akkreditálását a program szervezője elektronikus úton kezdeményezi. Az rendezvénybejelentés beküldésére minden év január 1. és december 10. között van lehetőség.

A folyamattal kapcsolatos tudnivalók, lépések:

 1. lépés: A rendezvény akkreditálását a szervező a NAK portálról letölthető Bejelentőlap megküldésével kezdeményezi. A teljeskörűen kitöltött Bejelentőlapot  a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, legalább 15 munkanappal a rendezvényt megelőzően várjuk az alábbiak szerint:
 • a Bejelentőlap .doc formátumban (aláírás nélkül),
 • a cégszerűen aláírt Nyilatkozat (dokumentum utolsó két oldala) szkennelt változatban, aláírva, és
 • mellékelve a meghívó vagy program.

Amennyiben a rendezvény a szakmai elvárásoknak megfelel, a NAK e-mailben küld visszaigazolást az akkreditálásról és megküldi a szervező partner által használandó dokumentumokat:

 • személyes részvételt igénylő rendezvény esetében: szakmai beszámoló sablont, jelenléti ívet és elégedettségi kérdőívet.
 • online rendezvény esetében: szakmai beszámoló sablont és a részvétel igazolására szolgáló sablon dokumentumot.

A program akkreditált rendezvények közé való felvételéről a szaktanácsadók elektronikus úton kapnak tájékoztatást.

 1. lépés: A rendezvény lebonyolítása
  • személyes részvételt igénylő rendezvény esetében: a szervező lehetőséget biztosít a résztvevő szaktanácsadóknak a megküldött jelenléti ív rendezvény eleji és végi aláírására, kiosztja a szaktanácsadóknak az elégedettségmérő kérdőíveket, továbbá elkészíti a szükséges fotókat.
  • online rendezvény esetében: a szervező dokumentálja a rendezvény egészén résztvevő szaktanácsadók nevét, névjegyzékszámát és e-mail címét, illetve készít 3 db képernyőfotót az online rendezvény eltérő időpontjaiban (kezdetén, közepén, végén) a résztvevők látható megjelenítésével.
 2. lépés: A szervező partner a rendezvényt követő 5 napon belül visszaküldi részünkre:
 • személyes részvételt igénylő rendezvény esetében postai úton:
  • a szaktanácsadók által aláírt jelenléti ívet (ezt szkennelve, e-mailben is kérjük megküldeni),
  • rövid, legfeljebb 2 oldalas szakmai beszámolót,
  • legalább 3 db fotót, melyekről egyértelműen beazonosítható a program, továbbá
  • a résztvevőktől visszagyűjtött elégedettségmérő kérdőíveket.
 • online rendezvény esetében a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre:
  • a résztvevő szaktanácsadók listáját (a megküldött sablon dokumentumot használva)
  • rövid, legfeljebb 2 oldalas szakmai beszámolót, továbbá
  • legalább 3 db képernyőfotót.

 

Ha bármilyen kérdés felmerülne kérjük, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre várjuk levelét.

 

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ