Élelmiszeripar

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága az idei őszi félévben a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetemmel együttműködve Élelmiszeripari workshop keretében rendezi meg 4 bemutató napját a következő szakterületeken és következő időpontokban.

A jelentkezéshez szükséges linkeket a szakterületekhez kapcsolódó meghívóban folyamatosan tesszük közzé a cikkben!

 

1. 2021. december 16. Membrántechnika alkalmazása az élelmiszeriparban, valamint a szennyvíz- és vízkezelésben

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

Program tematikája: Membránok típusai, membránszeparáció elve, membránszűrési eljárások csoportosítása, előnyei. Gyümölcslé gyártási technológiája, sűrítmény előállítás membrántechnikája, tejipari és borászati megoldások membrántechnikákkal. Korszerű membrános vízkezelési lehetőségek és szennyvíztisztítási gyakorlatok, esettanulmányok.

Gyakorlati bemutató: membrános berendezés működése, vízfluxus mérés, vízlágyítás mérése, gyümölcslé koncentrálása, membrán tisztítása.

 

2. 2021. november 19. Innovációs csomagolási megoldások az élelmiszeriparban

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

 Program tematikája: Csomagolóanyagok szerepe, csomagolási típusok. Húsok, húskészítmények védőgázos (módosított atmoszférás) és vákuum (skin) típusú csomagolás típusai, gyakorlati bemutatója. Élelmiszeripari csomagolásfejlesztési trendek a különböző élelmiszeripari ágazatokban. Fresh-Cut termékek csomagolás fejlesztése gyakorlati bemutatóval, ehető bevonatok.

 

3. 2021. november 26. Energiacsökkentés lehetőségei az élelmiszeriparban

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

Program tematikája: Szénhidrátok táplálkozás-élettani szerepe, csoportosításuk. Édesítőanyagok, édesítőszerek helye és szerepe az élelmiszer feldolgozás technológiájában, termékfejlesztésében. Hagyományos és új típusú édesítőszerek, jelölésük a címkén, cukorcsökkentett, light jelölések stb.

A cukortartalom változtatásának hatása az élelmiszerek állomány tulajdonságaira.

Gyakorlati bemutató: hozzáadott cukor kiszámítása, cukorhelyettesítők mennyiségének kiszámítása, egyszerű mérőműszerek bemutatása, használata; termékfejlesztés hozzáadott cukorral és anélkül, termékkészítés; hozzáadott cukor nélküli termékek állomány-problémái, megoldási javaslatok; tápérték kiszámítása; érzékszervi bírálat.

 

4. 2021. december 3. Kíméletes tartósítási megoldások az élelmiszeriparban

A részletes programterv és a regisztrációs elérhetőség a meghívóban található.

Program tematikája: Tartósítási módszerek bemutatása, bevezetés a kíméletes tartósítási eljárásokba. Szuvidálás (Sous vide) és konfitálás gyakorlati bemutató: Hőmérséklet és idő szerepe, különböző hőközlő közegek, hőkezelési módok. Liofilizálás gyakorlati bemutató. Szárítás és mikrohullámú szárítási módszerek, gyakorlati bemutatóval.

 

A bemutató napok helyszíne: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Budai Campus, Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet (ÉTTI) 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

A szakmai program költségét a NAK finanszírozza, azonban az esetlegesen felmerülő egyéb költségek (szállás, utazás, programon kívüli étkezés) a résztvevőt terhelik. A gyakorlati napon az energiacsökkentés lehetőségei programon maximum 20 fő a többi esetben maximum 12 fő részvételét tudjuk biztosítani, ezért a regisztráció nem jelent automatikus részvételi lehetőséget. A helyszínre történő belépés kizárólag érvényes védettségi igazolvány, vagy a védettséget igazoló applikáció bemutatásával lehetséges! A járványügyi helyzet alakulásának megfelelően az Egyetem kötelezővé teheti az orrot és szájat eltakaró maszk használatát, illetve az aktuális járványügyi helyzetnek megfelelően a programváltozás jogát fenntartjuk.

Az érdeklődők további információkat kaphatnak dr. Fogarassy Eszter élelmiszeripari szakértőtől a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen vagy a +36 30 423 7537-es telefonszámon.

 

(NAK/dr. Fogarassy Eszter)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ