Élelmiszeripar

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatósága 2021. november 19-én megrendezte az „Élelmiszeripari workshop bemutató napok gyakorlati lehetőséggel” című rendezvénysorozat „Innovációs csomagolási megoldások az élelmiszeriparban” elnevezésű programját.

Az egynapos szakmai program a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Budai Campusán zajlott. A résztvevők több iparágból érkeztek (sütő-, hús-, tejipar, zöldség-gyümölcs feldolgozás, vegán élelmiszergyártó stb.). A MATE több tanszékének együttműködésével létrejött workshop-on a magasan képzett szakembereknek köszönhetően egy nagyon hasznos programot mutatott be a résztvevők számára, ahol konkrét kérdéseikre is választ kaphattak a megjelentek.

A délelőtti előadáson a csomagolási alapismeretek, a csomagolás és a környezetvédelem kapcsolata került előtérbe, kitérve a jelenlegi és jövőbeni jogszabályi környezetre, valamint az intelligens csomagolásra is.  Ezt követte a különböző csomagolástípusok bemutatása (vákuum-, skin-, MAP csomagolás stb.). A csomagolástípusok hatásainak vizsgálata is előtérbe került, kifejezetten a húsipari termékekre fókuszáltan. Ehhez a témakörhöz kapcsolódott egy gyakorlati bemutató, ahol különböző húsfajták eltérő csomagolásainak a termékminőségre gyakorolt hatásait vizsgálhatták a résztvevők.

A délután folyamán egy csomagolóanyaggép gyártó cég képviseltette magát, ahol bemutatta a csomagolásban jelenleg már használható, kézzel fogható innovációs csomagolási megoldásokat. Ezt követte egy előadás a módosított atmoszférás nyomású (MAP) csomagolásról, zöldségekre gyümölcsökre vonatkozóan. Az elméleti részt egy gyakorlati bemutató zárta, ahol a frissen vágott saláta csomagolásának lépéseit mutatták be MAP technológiával.

Az „Élelmiszeripari workshop bemutató napok gyakorlati lehetőséggel” című rendezvénysorozatunk tovább folytatódik, novemberben és decemberben is lesznek még szakmai napok, amelynek részleteiről ITT tájékozódhatnak.

 

NAK/dr. Fogarassy Eszter

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ