Aktualitások

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány következményeinek elhárítására elrendelt védelmi intézkedések ideiglenes szigorítására tekintettel 2021. március 8-tól új veszélyhelyzeti előírásokat vezettek be a szakképzésben is, melyek alkalmazásának határidejét az innovációért és technológiáért felelős miniszter 2021. május 9-ig meghosszabbította. 

  • A veszélyhelyzeti szabályok alkalmazásának meghosszabbításáról az SZFHÁT/46260-4/2021-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozat rendelkezik, amely IDE kattintva érhető el.
  • A március 8-tól alkalmazandó veszélyhelyzeti szabályokról az SZFHÁT/36453/2021-ITM számú Egyedi Miniszteri Határozat rendelkezik, amely IDE kattintva érhető el.
  • A szakképzésért felelős helyettes államtitkár tájékoztató levele IDE kattintva érhető el.

 

Az aktuális szabályozásokról az alábbiakban tájékoztatjuk a duális képzésben résztvevő partnereinket.

  1. Közismereti és szakmai oktatás

A szakképzésben 2021. március 8-tól 2021. május 9-ig a közismereti és szakmai oktatást kizárólag online módon, digitális munkarendben kell megszervezni.

A szakmai vizsgákra, valamint az érettségi vizsgákra történő felkészülés céljából 2021. április 19-től – az intézményvezető döntése alapján – egyéni és kiscsoportos felkészítő konzultációk, gyakorlati foglalkozások megszervezése, az egészségvédelmi intézkedések szigorú megtartása mellett lehetséges.

 

  1. Szakmai gyakorlati oktatás

A szakképző intézményben, a szakmai gyakorlati oktatást digitális munkarendben, vagy egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával kell teljesíteni.

 

  1. Szakmai gyakorlati oktatás duális képzőhelyen

A duális képzőhely – szükség esetén a szakképző intézmény bevonásával – a szakirányú oktatást az 1-2. pontok figyelembevételével szervezi meg.

 

  1. Egyéb szabályok
  • A kollégiumok az 1. pontban megjelölt időszakban zárva tartanak.
  • Ágazati alapvizsga az 1. pontban megjelölt időszakban nem szervezhető.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ