A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Budai Campusán az idei évtől keresztféléves képzésben induló szesz- és erjedésipari mérnök mesterképzés egyedülálló lehetőséget kínál azoknak, akik a sörgyártás, szeszesital-előállítás, ecetgyártás vagy ipari fermentáció világában szeretnének mélyebb tudást szerezni – nemcsak technológiai, hanem innovációs és vezetői szinten is.
A képzésről röviden:
- Képzési forma: nappali munkarend
- Időtartam: 3 félév
- Helyszín: Budapest, Budai Campus
- Finanszírozás: állami ösztöndíjas és önköltséges (600.000 Ft/félév)
- Végzettség: okleveles szesz- és erjedésipari mérnök (MSc)
A képzés célja olyan mérnökök kibocsátása, akik rendszerszemléletben gondolkodnak, ismerik az erjedésipar legújabb tudományos eredményeit, és képesek innovatív termékek fejlesztésére az élelmiszerlánc teljes spektrumában.
Mit tanulnak a hallgatók?
A tananyag lefedi az erjedésipari mikrobiológiát, a söripari technológiákat, az ipari fermentációs eljárásokat, valamint a termékfejlesztés és üzemtervezés alapjait. A hallgatók minimum 160 órás szakmai gyakorlaton vesznek részt, amely során valós ipari környezetben mélyíthetik el tudásukat.
Karrierlehetőségek
A végzettek elhelyezkedhetnek:
- sörgyárakban, szeszesital-üzemekben, ecetgyárakban
- fejlesztőmérnökként, technológusként, minőségbiztosítási szakemberként
- kutatás-fejlesztési projektekben
- folytathatják tanulmányaikat doktori képzés keretein belül
Jelentkezés menete és határideje
A képzésre központi felvételi eljárásban lehet jelentkezni a www.felvi.hu oldalon keresztül, az E-felvételi rendszerben.
- Jelentkezési határidő: november 15.
- Felvételi forma: motivációs beszélgetés
- Minimum pontszám: 50 pont
- Kapcsolat:Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. (Budai Campus)
NAK / Honti Péter

















