NAK portál

Agrár-specifikus géptörés-biztosítás
hirdetés

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Gabonatermesztők Országos Szövetsége (GOSZ), a Növényvédelmi Szövetség (NSZ), illetve a Magyar Gabonafeldolgozók, Takarmánygyártók és Kereskedők Szövetsége (Gabonaszövetség) szántóföldi növénytermesztési szakmai konferenciát rendez az idei OMÉK keretében Budapesten, 2019. szeptember 26-án.

A NAK szeptember folyamán soron kívüli tájékoztató rendezvényt tart az afrikai sertéspestis kapcsán az állattartók részére Miskolcon, illetve Nádudvaron.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ma avatta fel megújult kunszentmiklósi falugazdász-irodáját, ami a térség közel nyolcszáz gazdálkodójának tevékenységét segíti. A kamara falugazdászai számos szakterületen támogatják az országosan mintegy 400 ezer fős tagság munkáját, például 2014 óta közel 1000 milliárd forint támogatás megszerzésében segítették a gazdálkodókat.

  • Közel 80 millió gasztroturista van Európában, és Somogy megye akár az egyik kiemelt célpontjuk lehet. A gasztroturizmus amúgy egyre erősebb vidéken, ami jó az éttermeknek, közvetve pedig a kistermelőknek is.

  • A klímaváltozás miatt is kulcsfontosságú az öntözésfejlesztés, a vízgazdálkodás hatékonyabbá tétele a hazai agrárium versenyképességének növeléséhez. E téren – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével – számos előremutató lépést tett és tesz a kormányzat.

  • Új kamattámogatási lehetőséggel és kibővített garanciaprogrammal bővül a mezőgazdasági beruházások ösztönzése. Mert a pályázati tapasztalatok alapján a mezőgazdaságban és az élelmiszeriparban erős a fejlesztési igény.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága nevében exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkozó konferenciát tart 2019. október 2-án, Budaörsön, az „Együtt az élelmiszeriparért” programsorozat részeként. 

2019. december 4-5-én rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a kétnapos Agrárszektor 2019 konferenciát, amely az év vége egyik legjelentősebb agrárgazdasági rendezvényének számít. Ezen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tagjai 50 százalékos kedvezménnyel vehetnek részt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatóságának „TANULJUNK EGYÜTT!” programsorozata újabb húsipari témakörben hirdet rendezvényt 2019. október 11-re, a Szent István Egyetemre, ahol az érdeklődők a hurkafélék és májasok  gyártásával kapcsolatos ismereteiket bővíthetik.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete „Forgatásos és forgatás nélküli talajművelés” címmel rendezvényt tart 2019. szeptember 20-án, Kaposváron.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) együttműködésével a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség (MNGSZ) szakmai, továbbképző országos roadshowt szervez a gasztronómia szereplőinek és az iránta érdeklődőknek.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (NÉBIH-MGEI) szója fajtabemutatót tart Szombathelyen, 2019. szeptember 25-én.

2019 szeptemberében időszakosan több megyében is zárva lesznek egyes ügyfélszolgálati, falugazdász, illetve TISZ-irodák.

Idén ősszel is folytatódik a „TANULJUNK EGYÜTT!” programsorozat, amelynek keretében ismét lesz pálinka- és a párlatkészítés szakmai nap.

Az Agrárminisztérium augusztus végén jelentette be az erdősítési támogatások tervezett jelentős emeléséről. Az intézkedés ismét meghozhatja a gazdálkodók kedvét az erdőtelepítésekhez, ahogy azt az elmúlt évszázadban – beleértve a termőföldek privatizációját követő bő egy évtizedet is – már többször is megtapasztalhattuk.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest megyei és fővárosi szervezete élelmiszeripari tájékoztató fórumot tart Vecsésen, 2019. szeptember 21-én.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei