NAK portál

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. május 25. és 27. között rendezi meg a nagy hagyományú Pápai Agrárexpót, ami a Nyugat-Dunántúl legjelentősebb mezőgazdasági szakkiállítása és vására. Idén is tízezernél több látogatót várnak a szervezők a szakmai és családi programokra.

A városi zöldterületek fenntartható kezeléséről tartanak szakmai tanácskozást a NAK részvételével budapesti Francia Intézetben, 2018. június 4-én.

Az újjáalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökségei közül ismét két olyan szakembert mutatunk be, akik vállalták az ezzel járó felelősséget és első ízben kapták meg a lehetőséget arra, hogy ellássák az elnöki teendőket.

  • Az újjáalakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökségei közül ismét két olyan szakembert mutatunk be, akik vállalták az ezzel járó felelősséget és első ízben kapták meg a lehetőséget arra, hogy ellássák…

  • Megalakult a kamara kilenc Zala megyei osztálya 2018. május 8-án, Zalaegerszegen. Az Apáczai ÁMK-ban helyszínt adó rendezvényen összesen 60 zalai kamarai tag képviselte az egyes ágazatokat

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) határozottan ellenzi az Európai Bizottság nyilvánosságra került javaslatát, amely szerint a jövőben csökkentenék az uniós közös agrárpolitika forrásait. A NAK felszólítja az uniós döntéshozókat, hogy…

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és partnerszervezete őszi káposztarepce és őszi búza fajtabemutatót tartanak 2018. május 23-án Iregszemcsén.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Növénytermesztési és Kertészeti Igazgatósága ,,Fókuszban a kalászosok és az őszi káposztarepce" címmel rendezvény tart Gyulatanyán, 2018. május 24-én.

  • Közép- és Kelet-Európa agrárpiaci kilátásai, a keveréktakarmány-gyártás kihívásai és megoldásai, valamint a mezőgazdasági és élelmiszeripari trendek voltak a május 15-16-i herceghalmi nemzetközi konferencia középpontjában.

  • Az agrárium finanszírozási kérdéseiről, a Vidékfejlesztési Programról és a közös agrárpolitika várható irányairól tartott konferenciát az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány szerdán.

  • Az uniós tagállamok közel kétharmada nem ért egyet azzal az európai bizottsági javaslattal, amely 2020 után szerintük aránytalanul nagymértékben megnyirbálná a regionális- és a közös agrárpolitika költségvetését – hangzott el az uniós miniszteri tanácskozáson.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata tovább folytatódik: június folyamán a vörösáru-gyártás témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara tájékoztatót készített a sertéstartók részére az idehaza is felbukkant afrikai sertéspestis kapcsán hozott intézkedésekről és az esetleges teendőkről.

Új témában indít gyakorlati napokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezúttal a zöldség- és gyümölcsfeldolgozást végző kamarai tagok bővíthetik ismereteiket.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ez év tavaszán-nyarán folytatja „Tanuljunk együtt!” programsorozatát, amelyre már jelentkezni lehet. Ezúttal a savas és oltós alvasztású tejtermék-gyártás a téma.

A laktózmentesen táplálkozó fogyasztók szokásainak megismerése, valamint a kereskedelemben beszerezhető termékekkel kapcsolatos elégedettség feltárása érdekében a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága kérdőíves felmérést végez.

Már zajlanak a II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow – Mezőhegyes elnevezésű szántóföldi szakmai rendezvény előkészületei. A kamara várja további kiállítók jelentkezését.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2018. márciusától folytatja munkavédelmi fórumsorozatát. A helyszínekről folyamatosan adunk tájékoztatást.

Azok a kamarai tagok, akik élni kívánnak a kormány által biztosított napelemfarm-létesítési lehetőséggel, előzetes igényeiket a NAK megyei igazgatóságainál jelezhetik.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok