NAK portál

Nagyobb sebességre kapcsol a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Falugazdászainkon keresztül mostantól aktívan keressük azokat a gazdálkodókat, akiknek szükségük lehet segítségre.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a korábbi évek hagyományainak megfelelően 2019-ben újra ingyenes belépést biztosít tagjainak a 2019. január 23-26. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO és AgrárgépShow-ra.

Egyre erősebbé válik a NAK és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége együttműködése annak érdekében, hogy elősegítsék a nemzedékváltást a hazai agráriumban. Az adminisztrációs jellegű intézkedések mellett több tájékoztató fórumot is szerveztek. Utóbbiak idén folytatódnak.

  • Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy 2019. január 15-18. között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei nyírlugosi ügyfélszolgálati (TISZ) iroda zárva tart. Kérjük, hogy ezen időszakban szíveskedjenek a nyírbátori iroda falugazdász kollégáihoz fordulni. Megértésüket köszönjük!

  • Felhívjuk a kamarai tagok figyelmét, hogy megjelent a kamara havi magazinja, a NAKlap ez évi első, januári száma, amely itt a nak.hu-n keresztül is elérhető.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete fórumot tart a földforgalmi törvény változásairól 2019. január 28-án, Miskolcon.

  • A Ceva-Phylaxia Oltóanyagtermelő Zrt. új állatvakcina-gyártó üzemet, valamint kutatási és fejlesztési központot épít a Pest megyei Monoron csaknem 10 milliárd forintból.

  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Hangony község külterületén talált vaddisznó tetemében mutatta ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) laboratóriuma.

  • A sok frontátvonulás ellenére viszonylag kevés csapadék hullott az országban az elmúlt héten. Naptárilag pedig a meteorológiai tél közepénél járunk, mely eddig kedvezően alakult.

  • Bár tavaly szeptember végére az agrárium hitelállománya meghaladta az 1100 milliárd forintot, további, sőt a tavalyinál nagyobb ütemű növekedésre számítanak az OTP Agrár szakértői.  

  • Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara saját iskolakert kezdeményezéseik összehangolásaként országos iskolakert-fejlesztési programot indít januárban, melynek keretében tankertet hoznak létre a nagyvárosi iskolákban.

  • 2018-ban mintegy 1430 milliárd forintot utalt át az Európai Bizottság többek között a Széchényi 2020 program megvalósítására – számolt be a pénzügyminiszter. Hozzátett, a magyar gazdaság is jól teljesített.

Az Agroinform és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében 2019. február 19-én és 20-án ötödik alkalommal kerül sor a PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállításra. A 2019-es PREGA eseménysorozat majd májusban, a NAK Szántóföldi Napokkal folytatódik.

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárminisztérium támogató közreműködésével a PÁIR-ral kapcsolatos tanácskozást szervez 2019. január 23-án.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szent István Egyetem Vadvilág Megőrzési Intézet és az Erdészeti Tudományos Intézet szakmai közreműködésével 2019 elején országos gazdatájékoztató rendezvénysorozatot szervez az új vadkárfelmérési útmutatóról.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ szakmai közreműködésével 2019 elején országos gazdatájékoztató rendezvénysorozatot szervez a többfunkciós mezőgazdasági hasznosításról, mai kifejezéssel élve az agrárerdészeti rendszerekről.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2019. január 22. és február 14. között közösen szervezi meg a Fiatal Gazda Klub-eseményeket az ország hat pontján.

A NAK partnerszervezetivel közösen a növényvédő szerek megítélésével, beszerzésével és használatával kapcsolatban. A válaszadás önkéntes, és a név megadása nélkül történik.

Az élelmiszer-ellátási lánc átláthatóbbá tételére irányuló kezdeményezés részeként az Európai Bizottság elkészített egy kérdőívet. Ennek segítségével az élelmiszerlánc szereplőinek helyzetét vizsgálják.

2019. március 7-én rendezi meg a Portfolio gazdasági portál „Agrárium 2019” elnevezésű évindító agrárkonferenciáját. A NAK tagjai számára kedvezménnyel vehetnek részt az eseményen.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok