NAK portál

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara „Szárazságban is eredményesen” címmel tízhelyszínes rendezvénysorozatot indít a termőföldek vízhiányának megelőzéséről, annak kezeléséről, az aszályos időszakban történő eredményes gazdálkodásról.

Az OrientPress Hírügynökség a Magyar Döntéshozói Think Tank (Kihívás) konferencia-sorozatának eseménye „A középpontban a magyar vidék” című június 4-i tanácskozás, amelynek szakmai támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

 A drávafoki Pécsi Református Kollégium, Csikesz Sándor Általános Iskolája 2019. május 21-én kapta meg az Iskolakerti Alapozó Alprogram által biztosított eszközcsomagot, amit személyesen az agrárminiszter nyújtott át az iskola tanulóinak.

 • Biosörfőzdét avattak Gyulaváriban pénteken, amelynek tervezett kapacitása évi 100 ezer liter sör lesz. A  kormány által kidolgozott Vidékfejlesztési Programmal az ökogazdálkodók és az élelmiszer-feldolgozók is nagy lehetőséget kaptak.

 • 2019. május 21-én Szolnok önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának közös szervezésében megtartották a „Bringás reggeli Szolnokon” elnevezésű rendezvényt.

 • Az OrientPress Hírügynökség a Magyar Döntéshozói Think Tank (Kihívás) konferencia-sorozatának eseménye „A középpontban a magyar vidék” című június 4-i tanácskozás, amelynek szakmai támogatója a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

 • A tavaszi vetésű növényeknél hátráltatja a vegyszeres gyomirtás elvégzését a csapadékos időjárás, mivel a gazdálkodók nem tudnak rámenni gépeikkel a felázott földekre, vagy mert lemossa az eső a kiszórt vegyszert. A Dunántúl és az Alföld középső részein a csapadékhiány átfordult…

 • Háromnapos, rövid, szöveges és térképes időjárás-előrejelzés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarához tartózó JÉGER-régiók területére.

 • Az Európai Unió új szabályokat fogadott el a termésnövelő anyagok forgalomba hozataláról az uniós piacon – közölte az uniós tanács kedden.

 • Látványfőzéssel egybekötött sajtótájékoztatóval indult el a Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács által szervezett nyúlhús-fogyasztást ösztönző kampány. A harmadik évi promóció célja, hogy növekedjen a jelenleg mindössze 1-2%-os belföldi fogyasztás.

 • Az ePincekönyv projekt célja a magyarországi szőlő- és borágazat elektronikus ügyintézési és ellenőrzési rendszerének kialakítása, valamint az elektronikus pincekönyv bevezetése – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára a pénteki budapesti nyitórendezvényen.

 • Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének a módját - közölte az uniós bizottság szerdán.

 • A vízgyűjtő területekre újabb, jelentős mennyiségű csapadékot várnak a szakemberek; a dunai árhullám a hét második felében folytatódhat, a Tiszán a bodrogközi szakasz alatt még árad a folyó – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).

 • Az agrárgazdaság mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásainak hitelállománya 2018. utolsó negyedévének végére az előző negyedévhez képest 0,57 százalékkal, míg az előző év azonos időszakához viszonyítva 5,07 százalékkal nőtt, 1124,9 milliárd forint volt – derült ki a kormány.hu-n közzétett jelentésből.

 • Az elmúlt időszakban a finanszírozási palettán számos olyan pénzügyi termék, illetve megoldás jelent meg, melyek segíthetik az élelmiszergazdasági innovációk finanszírozását. Ezek áttekintése és az innovációk ösztönzése volt fókuszban május 17-én, az első alkalommal megrendezésre került Élelmiszergazdasági Innovációk Finanszírozási Konferenciáján.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az idei évben is elindítja ingyenes szakmai fórumsorozatát, melyet az elmúlt évben NAKAdémia néven már megismerhették a gazdálkodók, szaktanácsadók. Idén is a a termőföld minőségi védelme lesz az előadások középpontjában.

Az Európai Unió kutatási és innovációs keretprogramjának szerves részeként az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) célja az innovációs képesség fokozása. Ennek keretében őszi egyetemi programokat hirdettek meg, amelyekre a nyáron lehet jelentkezni.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (NÉBIH-MGEI) őszi káposztarepce fajtabemutatót tart 2019. május 28-án, Iregszemcsén.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya megyei szervezete ,,Klímaváltozás hatása a mezőgazdaságra, lehetséges utak és válaszok" címmel rendezvényt tart Orfűn, 2019. május 27-én.

A május 20. és 31. közötti időszakban több megyei ügyfélszolgálati (TISZ-) iroda lesz zárva.

A Debreceni Egyetem Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, valamint a Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara közreműködésével a magfehérje pillangós növényekről tart szakmai rendezvényt Nyíregyházán, 2019. május 29-én.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei