NAK portál

A kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, és az azzal összefüggésben meghozott gazdasági döntésekkel összhangban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara országos elnöksége az év őszi időszakára halasztotta tagjainak 2020-as tagdíjbevallását és -fizetését. A köztestület ezzel is segíteni kívánja tagjait a gazdasági nehézségek áthidalásában.

2020. június 2-től már fogadják az ügyfeleket az ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák. Az egyes irodák megszokottól eltérő nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

 • A NAIK-AKI Tájékoztató jelentés a tavaszi mezőgazdasági munkákról című kiadványa a 1253-as nyilvántartási számú Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) keretében végzett adatgyűjtés alapján készült. A statisztika célja az aktuális helyzetkép felvázolása az adott évi tavaszi mezőgazdasági munkákról megyei bontásban, a…

 • Az Orosz Mezőgazdasági Minisztérium nem szándékozik visszatérni az országba a takarmány előállításához importált, géntechnológiával módosított szójabab fokozott ellenőrzésére.

 • Az előző évekhez hasonlóan az idei is június elején sor kerül a most beadott egységes kérelmek előzetes ellenőrzésére, mely a kérelmek pontosítását, illetve a szankciók elkerülését hivatott segíteni.

 • A NAK által készített tájékoztató útmutató bemutatja az öntözés engedélyezésében résztvevő tervezőket, hatóságokat, igazgatóságokat, valamint azokat az intézményeket, amelyek szakmailag és jogilag segítségére lehetnek az öntözni kívánó termelőnek, továbbá az öntözés megvalósításához szükséges uniós forráslehetőségeket.

 • Az uniós baromfitenyésztés növekedni fog, de a koronavírus és a madárinfluenza miatt kihívásokkal néz szembe.

Különleges emlékművet avattak Sárrétudvariban a trianoni tragédia százéves évfordulójára emlékezve. A rendezvény főszervezője Dr. Lendvai Csaba nagykárolyi születésű állatorvos volt, helyi gazdálkodó, aki tejipari vállalkozásába már mind a négy fiát bevonta.

 • Csongrád megye neve Csongrád-Csanádra változott 2020. június 4-én. A megyei kamarai tagoknak nincs teendőjük ezzel kapcsolatban.

 • Szenderei László, a NAK Heves megyei szervezetének elnöke a Gyöngyös TV-ben elemezte a megyei mezőgazdasági helyzetét, a NAK agrárium érdekében tett kezdeményezéseit.

 • 2020. június 2-től már fogadják az ügyfeleket az ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák. Az egyes irodák megszokottól eltérő nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

 • Az Országgyűlés 143 igen szavazattal, 28 tartózkodás mellett elfogadta az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló törvény és a Magyar Állatorvosi Kamaráról, valamint az állatorvosi szolgáltatói tevékenység végzéséről szóló törvény módosítását.

 • Az Agrárminisztérium (AM), az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács tej- és tejtermékfogyasztást ösztönző kampányt indít. A június 18-ig tartó promóció fő célja a fogyasztói tudatosság erősítése és a minőségi, tehéntejből készített termékek megismertetése, kiemelve azok…

 • A koronavírus-járvány, a forint-euró árfolyam és a madárinfluenza mellett lassan a csökkenő termelés is kezdi kifejteni hatását a baromfipiacon. Az ágazat súlyával arányos támogatás érkezhet a huszonötmilliárd forintos többletforrásból – írta a Világgazdaság.

 • Sok település spórol a zöldfelületek költségein, pedig mindenki érdeke az, hogy a települések kialakítsák és megőrizzék szép, igényes zöldfelületeiket, amik jelentősen növelik az ott lakók életminőségét – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A fák, virágok, parkok az…

 • Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosságszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer fát igényelhetnek térítésmentesen.

 • Új mezőgazdasági beruházási pályázati csomagot hirdet az Agrárminisztérium (AM) 80 milliárd forint értékben a nyáron a nagy hozzáadott értéket jelentő állattenyésztés és a kertészeti ágazat számára, a koronavírus-járvány agrárgazdasági hatásainak mérséklése és a versenyképesség növelése érdekében. A Portfolio.hu online konferenciáján…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei