NAK portál

2020. július 1-től megváltoztak az adatszolgáltatási kötelezettségek, erről szervez webináriumot a NAK augusztus 12-én. Az online találkozón Szabó Gábor, a NAV Dél-Alföldi Tájékoztatási Osztály osztályvezetője ismerteti a legfontosabb szabályozókat, különös figyelmet fordítva az agrárgazdasági szereplők tevékenységéhez kapcsolódó kötelezettségekre.

2020. június 2-től már fogadják az ügyfeleket az ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák. Az egyes irodák megszokottól eltérő augusztusi nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

Kevesebb kiállítóval és kisebb épített vásárterülettel, de megrendezik augusztus 18-21. között a Farmer Expót Debrecenben, az egyetem Böszörményi úti campusán. Az eseményen a NAK Hajdú-Bihar megyei szervezete is várja az érdeklődőket.

Megjelent – a NAK támogatásával – az Agro Napló „Kalászos fajták a profitorientált termesztés szolgálatában 2020 + növényvédelmi és tápanyagtippek” című új tematikus, lapozható kiadványa!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Országos Kertészeti és Beszállítóipari Osztályának hagyma munkacsoportja társszervezésében hagyma fajtabemutató szakmai rendezvény lesz 2020. augusztus 12-én, Kamuton.

  • Az idén tízéves múltra visszatekintő programban 89 ponton várják a gazdák felajánlásait, az összegyűlt gabonát húsz malomban őrlik meg. A Talentis Agro Zrt. már tavalyi megalakulásakor is hozzájárult adományával a…

  • A „Szakmakóstoló-hét” Somogy megyében 2020. augusztus 3-7. között Kaposváron, a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és Kollégiummal együttműködve került megrendezésre. A pályaorientációs hét célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a…

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága „Szakmakóstoló” pályaorientációs hetet tart 20 felsőtagozatos diák számára az AASZC Bartha János Kertészeti Technikum bevonásával.

  • A járványvédelmi szabályokat betartó, felelősen gazdálkodó tulajdonosoknak állami kártalanítás jár a madárinfluenza okozta károk után, amelyek több mint 80 %-át, csaknem 9,5 milliárd Ft-ot, már kifizetett a NÉBIH.

  • Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke és Szobonya Nikolett, a NAK meteorológusának podcast beszélgetése az országos jégkármérséklő rendszerről.

  • Hagyományosan a legkorábbi érésű szőlőfajta, a Csabagyöngye szedésével szombaton megkezdődött a szüret Magyarországon. A termésmennyiség közepes, a minőség jó.

  • A nemzetközi trendeknek is megfelel az új, több képző­hely integrációjával létrehozott, agrárfókuszú Szent István Egyetem oktatási rendszere – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Gyuricza Csaba, a janu­ár 1-jétől alapítványi fenntartásban tovább működő egyetem megbízott rektora.

  • Öt kistelepülésen valósulnak meg olyan természetes vízmegtartásra épülő programok, amelyek Belügyminisztérium és a WWF Magyarország támogatásával segítik az alkalmazkodást a klímaváltozáshoz. A vízzel jól ellátott táj az emberek és a mezőgazdaság számára is kedvező.

  • Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara inkubációs programja; 2020 szeptemberében indul a második NAK TechLab inkubátor, amely egyedülálló lehetőség arra, hogy a startupok vezető nagyvállalati partnerekkel dolgozzanak a piacot meghódító megoldásaikon. A programba 2020. augusztus 30-ig lehet jelentkezni.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei