Kamarai hírek

Nem lehet egy év alatt felkészülni az Európai Unió Közös Agrárpolitikájára, amit az új környezetvédelmi előírások, azaz a Zöld Megállapodás szerint kell kialakítani, mert ehhez egy teljesen új technológiára lenne szükség a mezőgazdaságban – mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnöke hétfőn a Kossuth rádió…

 • 2020. július 1-jén lép hatályba a termelőszövetkezeti földhasználati jog alatt álló földrészletek tulajdonjogának rendezéséről és egyes földügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2020. évi XL. törvény.

 • A Magyarok Kenyere Alapítvány a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program lebonyolításában közreműködés és karitatív tevékenysége mellett egyre komolyabb szerepet játszik a mozgalom tágabb értelemben vett céljainak megfogalmazásában és megvalósításában, a Kárpát-medencei gazdaegyüttműködés továbbfejlesztésében.

 • Felhívjuk a kamarai tagok figyelmét, hogy megjelent a kamara havi magazinja, a NAKlap 2020. júniusi száma, amely itt a nak.hu-n keresztül is elérhető.

Az őszi árpa betakarításával a szokásosnál később ugyan, de megkezdődött az aratás Békés megyében. Egyes belvizes területeken a munkálatok nagy nehézségekbe ütköznek, és gond lehet a termény minőségét jelző hektolitersúllyal is.

 • A megyei növénytermesztés helyzete is terítékre került a NAK Békés megyei szervezetének június 29-i, hétfői, békéscsabai félévértékelőjén.

 • Új terményszárító és -tároló üzemet létesített a Gabért 2003. Szövetkezet a Veszprém megyei Mezőlakon, mely a környék száznál több gazdálkodójának a gabonáját vásárolja fel, tárolja és értékesíti innen, évente mintegy…

 • 2020. június 2-től már fogadják az ügyfeleket az ügyfélszolgálati, falugazdász-, illetve TISZ-irodák. Az egyes irodák megszokottól eltérő júliusi nyitva- illetve zárvatartási időszakjait külön ismertetjük. Az alábbi lista folyamatosan frissül.

 • 2020. június 6-án megnyílt az új városi piac épülete Tatán, amely egyben termelői piacként is működik.

2020. június 26-án tartotta éves, ezúttal digitális közgyűlését a világszerte 54 ország mintegy 1,5 milliárd gazdálkodóját képviselő World Farmers’ Organization (WFO), amelyen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) immár teljes jogú tagként vett részt, és világszinten is tiltakozott az Európai Zöld Megállapodás teljesíthetetlen célkitűzései ellen.

 • Az európai mezőgazdaságot és erdészetet érintő összetett kihívásokra történő reagálás érdekében, húsz európai országgal együtt, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is részt vesz az i2connect (i2c) nemzetközi projektben.

 • A 2020-től hivatalosan is a Gazdálkodók Világszervezete (World Farmers' Organisation, WFO) tagja lett a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. A WFO tagsági alapon működtetett szervezet, amely egyesíti a nemzeti gazdaszervezeteket és mezőgazdasági…

 • 2020. február 5-7. között a lengyelországi malopolskai vajdaság agrárkamarája (Malopolska Izba Rolnicza - Mir) tett szakmai programmal egybekötött látogatást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál.

 • A magyar mezőgazdaság kedvező helyzete biztos alapot nyújt ahhoz, hogy határon átívelő együttműködésekkel segítsük a felvidéki gazdák, agrár-vállalkozások versenyképesség növelő és munkahelyteremtő beruházásait – mondta el Nagy István, csütörtök este…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei