Kamarai hírek

Elkezdődött a 2019-es PREGA konferencia és kiállítás. A NAK elnöke a megnyitón elmondta, a kamara egyik kiemelt feladatának tekinti az információátadást, a legmodernebb tudás közvetítését, ezért támogatja az eseményt.

  • Közeledik a NAK, az Agroinform és az AMC szervezésében a PREGA – Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás. 2019. február 19-én és 20-án több mint száz előadó mutatja be a precíziós gazdálkodás legújabb megoldásait többek között a talajművelés, a növényvédelem, a tápanyag-kijuttatás, az öntözés és a térinformatika területén.

  • A legfontosabb idei támogatási, szabályozási és piaci változásokat mutatja be az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseményének számító március 7-i Agrárium 2019 konferencia. Az előadók között lesznek a NAK vezetői is.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „Együtt az élelmiszeriparért” konferenciasorozat keretében „Élelmiszer-higiénia és -biztonság kis- és közepes vállalkozásoknak” című rendezvényt tart három helyszínen.

A NAK Itthonról Otthonra programsorozatának keretében Dombóváron zajlottak előadások 2019. február 14-én.

  • Hamarosan sor kerül az idei év első Helyi Termék Napjára Somogy megyében, Kaposváron.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Váci Egyházmegyei Karitász az Iskolakertekért Alapítvány közreműködésével 2018 őszén Nógrád megyében „Földforgatók” névvel indult el az iskolakert-program. A közös műhelynap és az egyéni mentorálás…

  • Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy 2019. február 19-én 14 órától valamennyi Békés megyei ügyfélszolgálati (TISZ) iroda zárva tart. Megértésüket köszönjük!

  • Százötvennél is több gazdálkodó üzemanyagokkal kapcsolatos jövedéki adózási és veszélyes anyaggal kapcsolatos ismereteit frissítették fel február 11-én a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai.

A visegrádi országok agrárkamaráinak veszprémi ülésén a köztestületek vezetői megállapodtak abban, hogy indítványozzák országuk döntéshozóinál a bioüzemanyagok bekeverési arányának növelését. Döntés született egy alma-munkacsoport létrehozásáról is.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok