Kamarai hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a korábbi évek hagyományainak megfelelően 2019-ben újra ingyenes belépést biztosít tagjainak a 2019. január 23-26. között megrendezésre kerülő AGROmashEXPO és AgrárgépShow-ra.

  • Az Agrárgazdasági Kutató Intézet és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az Agrárminisztérium támogató közreműködésével a PÁIR-ral kapcsolatos tanácskozást szervez 2019. január 23-án.

  • A parlament elfogadta a mező- és erdőgazdasági földek forgalmát szabályozó, illetve az agrárium szereplőinek versenyképességét javító törvénymódosításokat, amelyeket a NAK és a MAGOSZ kezdeményezett.

  • Kétezer milliárdos támogatási forrást kell biztosítani 2020 után az agrár- és élelmiszer-gazdaság modernizálásához. Mivel a hazai gazdák háromnegyede az EU-s források nélkül veszteséges lenne, az uniós forrásokat a versenyképesség javítására kell fordítani - mondta ezeket mások mellett Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke a Topagrár Magazinnak adott interjújában.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei szervezete Vasszécsenyben tartotta a megyei agrárfórumot december 13-án, dr. Pusztavámi Márton elnök köszöntőjével. Többek között elhangzott, hogy műhús előállításának ökológiai lábnyoma kisebb, mint a legeltetett tehéné.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezte térségi agrárfórumot tart 2018. december 18-án, Balkányban.

  • Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy 2018. december 14-én több megyében is szünetel az ügyfélfogadás a falugazdász (TISZ-) irodákban.

  • 2018. december 12-én sajtótájékoztatót tartott Pécsett Páva Zsolt polgármester és Rittlinger József, a NAK Baranya megyei elnöke az almafogyasztást ösztönző kampány pécsi eseményéről.

  • Az „Alma a természet oltalma” szlogennel indított 2018. évi kampány részeként a csepeli önkormányzat közreműködésével a Sétáló utcai evangélikus templomnál szervezett közös almavásárt az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a…

November utolsó napjaiban Dublinban, Írországban bemutatták az EU 5 éves, Horizon2020-ból finanszírozott kezdeményezését, amelynek célja, hogy javítsa a digitális eszközök és szolgáltatások használatát a mezőgazdasági szaktanácsadók körében, amik ezáltal hatékonyabban tudnak elterjedni az európai termelők között.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok