Kamarai hírek

A nak.hu és a NAKlap megyebemutató sorozata augusztusban Pest megyével foglalkozik. A megye egyik különleges családi gazdasága a szőlészettől a vendéglátásig sok mindenben érintett.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV) együttműködésével a Magyar Nemzeti Gasztronómiai szövetség (MNGSZ) szakmai, továbbképző országos roadshowt szervez a gasztronómia szereplőinek és az iránta érdeklődőknek.

 • Közel háromszáz kiállítót vonultat fel a ma megnyílt és augusztus 18-ig tartó debreceni Farmer-Expo, Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítására és vásárára. Az eseményen a NAK megyei szervezete is jelen van.

 • Közel három és fél éve jelentették be, hogy Budapest és Pest megye válik, nem alkotnak többé egy régiót. A válással több fejlesztési forrás juthat a megyének 2021-től.

A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Zöldségtermesztési Önálló Kutatási Osztály (NAIK ZÖKO), az MTA Kertészet-és Élelmiszertudományi Bizottság Zöldség Albizottság, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ipariparadicsom-fajtabemutatót és szakmai napot tart 2019. augusztus 23-án, Kalocsán.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Mezőgazdasági Genetikai Erőforrások Igazgatóság (NÉBIH-MGEI) napraforgó fajtabemutatót tart 2019. szeptember 3-án, Jánoshidán.

 • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest megyei és fővárosi szervezete a Szentendrei-szigeti szántóverseny keretében tájékoztató gazdafórumot tart 2019. augusztus 17-én, Tahitótfalun.

 • Befejeződött Heves megyében is a nyári aratási munka, a gazdálkodók a termés értékesítésén, valamint a tavaszi vetésű növények betakarításának előkészítésén és elhelyezésén dolgoznak.

 • Zala megyében búzából és repcéből is több termett idén, mint az elmúlt évben, a búza hektáronkénti átlaghozama egy tonnával haladja meg a tavalyi mennyiséget - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara…

Két évtizedes tárgyalási folyamatot követően az Európai Unió és a Mercosur-országok átfogó kereskedelmi megállapodásról döntöttek, amely a világ legnagyobb szabadkereskedelmi területét hozza létre. Az agrárium szereplői szerint a tisztességes piaci verseny fenntartása érdekében az európai hatóságoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a Mercosur-országokból érkező termékek mindenben megfeleljenek a szigorú…

 • Tovább fog erősödni az élelmiszer-előállítás ipari jellege a jövőben, ugyanekkor közelebb kellene vinni azt az emberekhez – ez az ágazat egyik nagy kihívása a „Fenntartható élelmiszer-előállítás a XXI. században” címmel…

 • A következő hét év uniós agrárköltségvetését nem szabad csökkenteni, minimum szinten kell tartani, akár az egyes országok hozzájárulásának emelésével is - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Bábolnán, ahol először rendezték…

 • A héten kezdődött az Európai Parlament kilencedik törvényhozási ciklusa, megválasztották a tisztségviselőket és a szakbizottságok tagjait is.

 • Két évtizedes tárgyalási folyamatot követően az Európai Unió és a Mercosur-országok átfogó kereskedelmi megállapodásról döntöttek. Ennek kapcsán a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara osztja az európai mezőgazdasági termelők és szövetkezetek aggodalmát.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei