Megyei hírek

A magyar gazdák terméséből immáron lisztté váló adományokat szeptember 19-én jelképesen is átadták a rászoruló gyermekek képviselőinek a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programban, Székesfehérváron.


Fejér megyében az idén a felajánlók száma tovább növekedett: összesen 206 gazda, 20120 kg búzát adományozott, melyből 13200 kg lisztet tudtak adományozni a Kárpát-medencei és a hazai rászorulóknak.

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke az eseményen jelképesen adta át Tusnádfürdő polgármesterének Tibor Albertnek, mint a Kárpát-medencei magyar lakta területek képviselőjének a nemzeti színű szalaggal átkötött egy kilós lisztcsomagot. Mint mondta, meghaladja a 700 tonnát az a gabonamennyiség, ami összegyűlt a programban. Kiemelte továbbá, hogy az összefogás jegyében a malmok sem kértek pénzt az őrlésért, a szállítmányozók pedig a fuvarért.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki annak a több mint kettőszáz gazdának, akik több mint húsz tonna búzát adtak össze. Varga Imre István, a NAK Fejér megyei elnöke az önzetlen segítő összefogásról beszélt, melynek sikere a gazdákban rejlik.
– Meggyőződésünk, hogy összetartozásunkat, nem csak az összegyűlt búza, hanem a jótékonysági programban résztvevő gazdák száma is jelképezi – mondta.


(forrás és kép: szekesfehervar.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei