Megyei hírek

Az Egerszalók-Egerszólát és Térsége Gazdakör, Heves Megyei Gazdaasszony Tagozat, valamint Noszvaj és Térsége Gazdakör összevont gazdaköri ülésére került sor 2019. október 10-én.


Az ülést Szendrei László az Egerszalók-Egerszólát és Térsége Gazdakör elnöke, a Heves Megyei Gazdakörök Szövetségének elnöke, a NAK Heves Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg, aki a megnyitó után tájékoztatta a jelenlévő gazdákat az erdőtelepítési támogatás lehetőségeiről, a NEA civil szervezetek részére közeljövőben induló pályázatairól illetve a hazai afrikai sertéspestis helyzetéről.

Herczeg István a NAK Heves Megyei Igazgatóságának főfalugazdásza az agráröröklés változtatásának szükségességéről, az osztatlan közös földtulajdon megszüntetésének fontosságáról, az öntözést és a vízgazdálkodást érintő változásokról, aktualitásokról tartott előadást.

Az elhangzottak után következett Ignácz Balázs a Heves Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője általi tájékoztató, amely a földalapú támogatásokról, a tejhasznú tehén támogatások várható kifizetéséről szólt. A tájékoztatók elhangzását követően a megjelentek kérdéseket tehettek fel az előadóknak, amelyekre helyben válaszokat kaptak. Az ülés Szendrei László köszönő szavaival zárult.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei