Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatósága 2018. október 4-én munkaügyi, munkavédelmi, tűzvédelmi, közlekedés-biztonsági szakmai napot tartott a megyei kormányhivatalban.


Somogyi János, a megyei kormányhivatal szolnoki járási hivatalának munkavédelmi szakügyintézője a mezőgazdasági tevékenységek munkavédelmi célvizsgálatának tapasztalatairól tartott előadást. Előadásában kiemelte, hogy a baleseti veszélyforrások és az egészségkárosító kockázatok lehetősége miatt a mezőgazdaság az egyik legveszélyesebb ágazat, a nagyszámú súlyos munkabaleset visszaszorítása érdekében a kétéves országos mezőgazdasági munkavédelmi kampány jelenleg is folyamatban van. A célvizsgálati szempontok a növénytermesztést, állattenyésztést, erdőgazdálkodást és a halászatot, halgazdálkodást érintik, ezeken belül a munkahelyek kialakítását, személyi feltételeket, munkaeszközök megfelelőségét és a munkáltatók munkavédelmi tevékenységét ellenőrzik.

Katonáné Papp Ágnes, a megyei kormányhivatal főosztályvezető-helyettese az ,,Alapvető munkaügyi szabályok a mezőgazdaságban" című előadásában felhívta a résztvevők figyelmét az agrárágazatban a munkavállalók alkalmazásának jogi és gyakorlati hátterére, valamint a bekövetkező munkabalesetek legfőbb okaira, a balesetek bekövetkezésének megelőzésére. Dávid Evelin tűzoltó hadnagy (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnoki Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztály) a mezőgazdasági vagy lassú járművel végzett veszélyes áruk szállításáról tartott előadást. Ismertette a szállítási láncban résztvevők kötelezettségeit, a mezőgazdasági vagy lassú járművel szállítható veszélyes áruk szállítási módjait, az alkalmazandó jelöléseket, követelményeket.

Dávid Mónika rendőr őrnagy (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály) előadásában a mezőgazdasági munkagépekkel történő közlekedési balesetek megelőzésére hívta fel a figyelmet. Ismertette a megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén bekövetkezett balesetek számát, okait. Előadásában kiemelte a jármű vezetés és a járművek közlekedésben való részvételének a feltételeit, az egyes járművek sebességhatárait.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei