Hús-, baromfiipar

Az exportengedéllyel már rendelkező 18 magyar húsipari vállalaton felül öt újabb cég exportálhat Szingapúrba.

– Most már nemcsak a kacsa-, a liba- és más baromfihúsokat tudják exportálni Szingapúrba, hanem a nyúl- és a marhahúsra is megkapták az engedélyt – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának. A tárcavezető ismertette: a magyar mangalicahús iránti kereslet dinamikusan nő Szingapúrban.

Szijjártó Péter kiemelte: azért fontos, hogy sikerült megállapodni az ázsiai ország kormányával, mert a madárinfluenza és a sertéspestis vonatkozásában Szingapúr a regionalizáció elvét alkalmazza, vagyis egy-egy ilyen betegség kitörését követően nem a teljes országra, hanem csak az érintett régióra rendeli el az importkorlátozást.

(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok