A Syngenta bejelentette, a következő öt évben kétmilliárd dollárt költ arra, hogy segítsen a termelőknek a klímaváltozás okozta kockázatok csökkentésében. Ezt olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológiai áttörést jelentő programokra fordítja a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában.


A vállalat minden évben két új technológiai áttöréssel lép a piacra, csökkentve és ellensúlyozva ezekkel a mezőgazdaság hatását a klímaváltozásra és elősegítve azt, hogy a világ élelmiszer-ellátása a bolygó környezeti korlátait figyelembe véve, fenntarthatóan valósuljon meg. Erik Fyrwald vezérigazgató bejelentette, hogy a fenntartható mezőgazdálkodást célzó kutatás-fejlesztési befektetés mellett a vállalat 2030-ra a felére csökkenti saját karbon-intenzitását, hozzájárulva ezzel a párizsi klímaegyezmény célkitűzésének megvalósulásához. A Syngenta ez irányú elkötelezettségét a Science Based Targets Initiative (SBTI) hitelesítette és ellenőrzi.
– A mezőgazdaság globálisan élen jár a klímaváltozás kezelésére irányuló erőfeszítésekben – mondta Erik Fyrwald. –A Syngenta felgyorsítja az innovációt, hogy jobb és biztonságosabb megoldásokat találjon az emberiség kihívásaira, amilyen a klímaváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése. Ezek nem pusztán szavak. Valódi akció, amely meghatározza, hogyan segítsünk a termelőknek megküzdeni a klímaváltozással, és csökkentsük a mezőgazdaság szerepét a világ üvegházhatású gázkibocsátásában.

A kétmilliárd dollárt olyan, egyértelmű előnyöket vagy technológiai áttörést jelentő programokra fordítja a vállalat, amelyek előrelépést hoznak a mezőgazdaság fenntarthatóságában, például a földhasználat, a talaj egészsége, illetve az integrált növényvédelem terén.

A The Nature Conservancy természetvédelmi szervezet és a Syngenta sokrétű együttműködés keretében dolgozik azért, hogy olyan újítások szülessenek a mezőgazdaságban, amelyek egyszerre szolgálják a termelők javát és vannak pozitív hatással a környezetre. Az együttműködés fókuszában a talaj egészsége, az erőforrás-hatékonyság és az élőhelyek védelme áll világszerte.
– Üdvözöljük azt, hogy a Syngenta a kibocsátás csökkentésére vonatkozó célkitűzését a Science Based Target kezdeményezéssel érvényesíttette. A klímaváltozás elleni harcban létfontosságú az agrárszektor iránymutatása, és ezen célkitűzések vállalásával a Syngenta biztosította magának az utat egy jövőálló növekedés irányába – mondta Cynthia Cummis, a World Resources Institute (WRI) klímaszakértője.

Ezek a célok részét képezik a Syngenta idén bejelentett, az innovációt felgyorsító vállalásának, annak érdekében, hogy a vállalat hatékonyan tudja támogatni a termelőket az egyre növekvő, a klímaváltozás, a talajerózió és a biológiai sokféleség csökkenése okozta kockázatok kezelésében. A vállalat évente tesz majd közzé független szervezet által ellenőrzött jelentést arról, hogy hogyan halad a célok teljesítésével.

(forrás: Syngenta)