Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége legutóbbi ülésén döntött a 2018-as vadgazdálkodási pályázatokról. Összesen 742 pályázatot támogattak.


Az év eleji elnökségi ülés egyik apropója az Országos Vadgazdálkodási Alaphoz benyújtott pályázatokkal kapcsolatos végső döntés meghozatala volt, mivel a vonatkozó szabályok szerint erről legkésőbb január végéig meg kell határozni.

Varga Gyula, az Országos Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság elnöke elmondta, hogy a 2018-as pályázatok szakmai szempontból jobbak voltak az előzőhöz képest. Nagy segítséget jelentett az online pályázati és bírálati rendszer (KAPOR) mind a vadászatra jogosultaknak a pályázataik összeállításában, mind a bírálók részére. Az átdolgozott pontozási rendszer lehetővé tette a pályázatok közötti különbségek pontszámokban történő kifejezését, az elnökség részére a sorrendet ez alapján állította össze a bizottság.

Az elnökség 742 pályázatot támogatott, melyek forrásigénye mintegy 515 millió forint. Elutasítottak 93 pályázatot. Valamennyi pályázó január végéig a megadott elektronikus címen tájékoztatást kap a döntés eredményéről. Az OMVK honlapján a nyertes pályázatok adatai is elérhetőek lesznek.


(omvk.hu/nak.hu)