Országos hírek

Közel háromszáz kiállítót vonultat fel a ma megnyílt és augusztus 18-ig tartó debreceni Farmer-Expo, Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítására és vásárára. Az eseményen a NAK megyei szervezete is jelen van.


A Farmer-Expo Magyarország egyik legnagyobb agrár- és élelmiszeripari kiállítása, melyhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara rendre örömmel – és persze jól megfontoltan, szakmai jelentősége miatt is – csatlakozik. Tagjaink versenyképességének növelése folyamatos kihívást jelent. Az új technológiák megismeréséhez, a hatékonyság javításához, a jövőben gyümölcsöző kapcsolatok kialakításához, építéséhez kiváló helyszín a Farmer Expo, ami mellé idén is készséggel állt a kamara, mint az agrárium és az élelmiszeripar minden tagjával kapcsolatban álló köztestület.

Az idei évben a kamara Hajdú-Bihar megyei szervezete közösségi standjának mérete tovább nőtt – több mint 140 négyzetméter –, 14 agrárgazdasági kamarai tagnak ad megjelenési lehetőséget, akik így bemutathatják, népszerűsíthetik termékeiket leendő üzleti partnereik és a vásári látogatók számára is. A közösségi standon a termelői piac mellett természetesen a NAK saját szolgáltatásait fogja kínálni, így például helyben lehet jelentkezni a kötelező képzéseinkre, de kihelyezett falugazdász ügyfélszolgálatot is tartunk. Fő célunk, hogy a NAK tagjai, partnerei számára közösségi teret kínáljunk a megjelenésre, találkozásra, üzleti, szakmai kapcsolatok kialakításához, megerősítéséhez.

„A jövő a mi kezünkben van? Ökológiailag fenntartható mezőgazdaság a klimatikus változások közepén” elnevezésű, a megnyitó utáni széles körű tájékoztató esemény társszervezője a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Ezen a megye számára stratégiai jelentőségű ügy, az öntözésfejlesztés kerül napirendre. A falugazdász-hálózat segítségével a teljes megyei agrárkamarai tagság kapott meghívást az eseményre.

A NAK saját szervezésű szakmai rendezvényekkel is kiemelten készült a Farmer-Expóra, az egyes ágazatokat képviselő kamarai osztályok üléseit szervezzük a kiállításhoz kapcsolódva, melyeken egyrészt a gazdálkodóktól érkező kezdeményezéseket, valamint a legújabb ágazati szabályozókat vitatják meg, így alakítva megyénk agrár- és élelmiszergazdasági kérdéseit. Továbbá a NAK a szakmai programok mellé állt, mind a hat ágazati konferencia a NAK-nál nyilvántartott névjegyzékes szaktanácsadók számára kreditpontként elfogadott rendezvény lesz.

A Farmer-Expo kiváló kereteket biztosít a megyei kenyérünnephez, amelyet a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program része. Ezen az eseményen a megyében a segítőkész adományozók által összegyűjtött búzából, az abból őrölt lisztből sütött jelképes megyei kenyeret helyezzük a középpontba. Ünnepi beszédet mond Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke és Szólláth Tibor, a NAK Hajdú-Bihar megyei elnöke, majd Czető Norbert református lelkész fogja megáldani a megye kenyerét. A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program évről évre egyre sikeresebb megyénkben. Idén eddig több mint 60 tonna búzát adományozott kétszáznál több Hajdú-Bihar megyei gazda, a gyűjtés még nem fejeződött be, így az adatok nem véglegesek. Köszönet mindenkinek, aki segítette a programot az idén a megyében, külön említést érdemel a Hajdúgabona Zrt., amely évek óta kiemelt támogatója itt a megyében a jótékony programnak.

A NAK Hajdú-Bihar megyei szervezete idén először meginvitálta 11 erdélyi gazdaszervezet vezetőit és a hozzájuk tartozó falugazdász kollégákat az expóra, mivel fontosnak tartjuk a határon túli szakmai, gazdasági kapcsolatok erősítését. A kamarai/érdekképviseleti, kiemelten a falugazdász-hálózat működtetésében megszerzett tapasztalatainkat kívánjuk egymással megosztani.

Az expo programjairól itt lehet tájékozódni.


(nak.hu/dehir.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei