Országos hírek

Az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) először hirdette meg az Év Szaktanácsadója Díjat. Az elismerést a 79. OMÉK keretében adták át pénteken.


A díj célja azon szaktanácsadó elismerése, aki kiemelkedő módon, a mezőgazdasági termelők érdekeit legjobban szolgálva, nekik friss tudást átadva végzi munkáját. A cím elnyerésére érdekében a NAK által vezetett szaktanácsadói névjegyzékben aktív státuszban nyilvántartott szaktanácsadók közül 2019. augusztus 4-ig lehetett jelölteket javasolni. A határidőig 128 db jelölés érkezett 15 fő szaktanácsadóra. A jelölést elfogadó szaktanácsadóknak 2019. augusztus 22-ig pályázatot kellett benyújtaniuk a NAK e-learning felületén.

A beérkezett pályázati anyagokat az AM és a NAK a következő szempontok alapján értékelte: a szaktanácsadói tapasztalat, a jelölések és az ajánlások száma, a szakmai publikációk, az előadások és a kutatás-fejlesztési projektekben való részvétel. A pályázati eredmények alapján a legjobb öt szaktanácsadó juthatott tovább az utolsó megmérettetésre, ahol egy öttagú bizottság előtt személyesen is be kellett mutatniuk a szakmai tevékenységüket.

A javaslattevő bizottságban Jakab István NATaB-elnök, Dr. Juhász Anikó, az AM helyettes államtitkára, Dr. Juhász Tibor, az AM jogi ügyekért felelős államtitkára, Luzsi József, a NAK vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke és Papp Gergely, a NAK szakmai főigazgató-helyettese vett részt. A meghallgatás során minden szaktanácsadó komoly szakmai munkáról és elhivatottságról tett tanúbizonyságot, ezért a választás nem volt könnyű. A bizottság által javasolt kiválasztott személyét Győrffy Balázs NAK-elnök jóváhagyta és felterjesztette Dr. Nagy István agrárminiszter elé. „Az Év Szaktanácsadója” címet 2019-ben Gálóczhi-Tömösváry Róbert nyerte el. A díjat az agrárminiszter, Jakab István és a NAK elnöke közösen adta át 2019. szeptember 27-én az OMÉK keretében szervezett „Tudásátadás és tanácsadás” című konferencián.

Gálóczhi-Tömösváry Róbert (a képen a díjjal) már gyerekkorától kötődik a mezőgazdasághoz. Nagyapja is az ágazatban tevékenykedett, segítette a gazdálkodók tevékenységét. Tanulmányait Debrecenben folytatta a Balásházy János Mezőgazdasági Szakközépiskolában, majd a Debreceni Agrártudományi Egyetemen. Ezt követően az ágazathoz kapcsolódóan a megyében hivatali vonalon segítette a gazdálkodók tevékenységét, először a Földművelésügyi Hivatalnál, majd a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál. Munkája során jó kapcsolatot és együttműködést alakított ki a hatóságokkal, akikkel egymás tevékenységét azóta is kölcsönösen segítik. Tanulmányait az egyetem befejezését követően is folytatta: agrárinformatikusi, majd növényvédő-szakmérnöki végzettséget szerzett, emellé pedig egészségügyi gázmesteri képesítést is.

Nyolc éve szaktanácsadó. Széles körű ismeretekkel és szerteágazó, sokszínű tevékenységgel foglalkozik, így növénytermesztés és állattenyésztés témakörökben termelési, növényvédelmi tanácsadást nyújt, de segítséget nyújt a gazdálkodók adminisztrációs terheinek csökkentésében is. Mindez példaként szolgálhat más szaktanácsadók számára is. Mindemellett 2010-től saját gazdaságában a gyakorlatban is megtapasztalja mindazon kihívásokat, amelyekkel egy mezőgazdasági tevékenységet végzőnek szembesülnie kell.

A díjra 27 db jelölést és 35 db ajánlást kapott. Minőségi pályázatot nyújtott be és az értékelő bizottságot meggyőzte kiemelkedő szakmai teljesítményéről. A kitüntető cím mellé külön díj is járt: a nyertes részt vehet a következő EUFRAS nemzetközi szaktanácsadási konferencián az AM és a NAK jóvoltából. A négy másik továbbjutott szaktanácsadó: Moravszki Gábor – ő az AM és a holland nagykövetség különdíját kapta –, Almásiné Baturin Beatrix Katalin, Vári Attila, Kósa Ferenc László.


(nak.hu) (Lévai Zsolt/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám