Országos hírek

2018. augusztus 10-12. között rendezik meg a VII. Hajdúsági Expót és Traktorhúzó Kupát Hajdúböszörményben. Az eseményen és a kapcsolódó agrárkonferencián a NAK is részt vesz.


Az eseményt felvezető július 10-i sajtótájékoztatón Kiss Attila, a város polgármestere elmondta, itt bemutatkoznak a helyi agrárvállalkozások mellett a hajdúvárosok és a megye más települései is. Hozzátette, a korábbi évekhez hasonló magas részvételre számítanak Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági konferenciáján, illetve traktorhúzó versenyén.

A Portfolio Kelet-magyarországi Agrárfórumára negyedik alkalommal kerül sor. Az idei tervezett témák:
- Újjáalakult agrárkamara: mit tesznek az agrárpiaci szereplők érdekében?
- Merész tervek: teljes reform előtt a magyar agráradózás?
- Túl a nehezén: a Vidékfejlesztési Program aktualitásai és eredményei
- Finanszírozás az agráriumban – Gépfinanszírozás, gépfejlesztési támogatások, támogatás-előfinanszírozás, agrárhitelezés
- Szántóföldi növénytermesztés: szélsőséges időjárás, termésmennyiségek, takarmánypiac, új fehérjeprogram, nemzetközi trendek

A sajtótájékoztatón Czeglédi János, az eseményt szervező Keleti Fejlesztési Iroda ügyvezetője hozzátette, a bemutatkozási lehetőséget lehetővé tették Hajdúböszörmény testvérvárosainak és mezőgazdasági gépgyártóknak, -forgalmazóknak is.

A Hajdúsági Expón a Nemzeti Agárgazdasági Kamara külön sátorban várja az érintetteket szaktanácsadással és információadással.


(nak.hu/MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok